Trabzon’da Teknoloji Ligi Yarışmaları Başladı

Trabzon'da teknoloji ligi yarışları başladı.

Trabzon’da Teknoloji Ligi Yarışmaları Başladı

Trabzon Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, paydaş kurum ve kuruluşların desteği ile düzenlenen Teknoloji Ligi, Vali İsmail Ustaoğlu’nun katıldığı programla başlatıldı.

Farklı kategorilerde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde takımların katılacağı ligin açılışında konuşan Vali Ustaoğlu, Trabzon’un tarihine, geçmişine ve güçlü potansiyeline yakışan çok önemli bir yarışmayı başlattıklarını söyledi.

“Bu Yarışma, Yavrularımıza Vizyon Kazandıracak”

Trabzon’u potansiyel olarak çok güçlü bir derinliğe sahip olarak nitelendiren Vali Ustaoğlu, “İlimiz, her zaman olduğu gibi her yerde çok güçlü projelerin altına imza atmıştır. Trabzon, hem kendisinin hem ülkemizin gelişmesine çok ciddi katkılar sağlayan, önemli hizmetleri yerine getirme noktasında da özel bir yere sahip şehrimizdir. Burada da kategorileri özenle belirlenmiş, güncelliği ön planda olan çevre, ulaşım, afet ve acil durum gibi farklı kategorilerde yapılacak olan bu yarışma, inşallah ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz yavrularımıza önemli bir vizyon kazandıracak, onları heyecanlandıracak ve çok güzel bir organizasyon olacak.” dedi.

Kentin, her zaman gurur tablosuyla anıldığını aktaran Vali Ustaoğlu, “Geçtiğimiz yıl Teknofest Yarışması’nda 19 daldan ikisinde, Trabzonlu yavrularımız 1.’lik elde ederek ödüllerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar ve bizleri gururlandırdılar. Her zaman söylüyoruz. Milli teknoloji çok önemli. Ülkemizin uluslararası arenada yaşadığı ve bölgemizde yaşanan sıkıntılara baktığımızda, savunma sanayisinde yerli ve milli anlayışı ön plana çıkaran her çalışma, ülkemizin geleceğine çok ciddi katkılar sunacaktır. İnsansız Hava Aracı (İHA) noktasında geldiğimiz nokta basite alınamaz. İHA’lar, terörle mücadele noktasında en önemli gücümüzdür.” ifadelerini kullandı.

Yarışmalarda Ortaya Çıkacak Tasarımlar Geleceğe Yatırım

Teknoloji konulu yarışmaların öğrencilerde ayrı bir heyecan oluşturacağına inandığını kaydeden Vali Ustaoğlu, “Yavrularımızın becerilerini, yeteneklerini ve en önemlisi özgüvenlerini ortaya koyacakları tasarımlar, inşallah ülkemizin geleceği adına da çok güzel çalışmaların yapılacağının göstergesi ve rehberi olacaktır. Şimdiden tüm yarışmacılara başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Trabzon Robot Ligi, Üreten Yenilikçi Okullar, Ulusal Yapay Zekâ Yarışması ve Ulusal Siber Güvenlik Yarışması gibi temalarla planlanan ligin başlatıldığı programda ayrıca; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Trabzon Teknokent, Ortahisar Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Türkiye Gençlik Vakfı Trabzon İl Temsilciliği arasında iş birliği protokolü de imzalandı.

Yarışmaya katkı sunanlara plaket takdimiyle sona eren programa, Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve diğer paydaş kurumların temsilcileri ile okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Teknoloji Ligi yarışmalarının; milli teknoloji hamlesini destekleme, bireylerin küçük yaştan itibaren teknolojik çalışmalara teşvik edilmesi ve konunun okullar düzeyinde yaygınlaştırılması amacıyla düzenlendiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler