Trabzon'da taşeron isyanı

Trabzon'un kçaabat İlçesi'ndeki Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde taşeron firmanın değişmesi sonucu işten çıkarılan 18 işçi, protesto eylemi düzenledi.   Hastane Başhekimlik binası önünde toplanan işçiler, çalıştıkları taşeron firmanın ihaleyi kaybetmesi

Trabzon'da taşeron isyanı
Trabzon'un kçaabat İlçesi'ndeki Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde taşeron firmanın değişmesi sonucu işten çıkarılan 18 işçi, protesto eylemi düzenledi.
 
Hastane Başhekimlik binası önünde toplanan işçiler, çalıştıkları taşeron firmanın ihaleyi kaybetmesi sonucu işsiz kalmalarına tepki için eylem düzenledi. İşçiler adına konuşan  Türkiye Sağlık İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş, ihaleyi alan yeni taşeron firmanın hastanede temizlik ve sekretarya gibi bölümlerde çalışan 18 işçiyi  işten çıkardığını belirterek bunun bir kıyım olduğunu söyledi.
 
KAMU KURUMLARI KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR
 
Sendika olarak işçilerin haklarını koruyacaklarını belirten Çavuş, "Bu seslenişimiz adaletsizliğe, ölçüsüzlüğe ve zulme hayır demek içindir. Bu seslenişimiz ilgililere suç duyurusudur. Vicdansız, insafsız, insanları kendine kul, köle eden, taşeronlara ve onlara ön veren sistemi kınıyoruz. İşçiyi cansız bir madde gibi gören, onu istismar eden, aşağılayan, işçiyi sömüren, sömürten, ruh hali bozuk taşeronları, onları kamu kurumunda söz sahibi yapan sistemi kınıyoruz. Kamu kurumları kimsenin babasının çiftliği değildir" dedi.
 
 
İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK OLMUYOR
 
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk ise sendika olarak haklarını kanunlar çerçevesinde arayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:
 
"Olmuyor sayın Cumhurbaşkanım, olmuyor sayın Başbakanım, olmuyor sayın bakanım.  Bu güzel Türkiye’de insanları sokağa atmak, karda, kışta insanların ekmeğiyle oynamak olmuyor. Ama şuna inanıyorum ki Çalışma ve Sosyal Ğüvenlik Bakanı bu iş için elinden geleni yapacaktır. İşveren taşeron şirket bu insanları işten atma cesaretini nereden buluyor? Tahmin ediyorum ki bunların arkasında bazı güçler var. Müsterih olun, herkesin rızkını Allah verir. Haklarımızı kanunlar çerçevesinde aramaya devam edeceğiz. Bu günlerde geçecek."
 
Açıklamaların ardından eylem işçilerin, 'Susma haykır, taşerona hayır' sloganıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber