Trabzon’da tansiyon yüksek! Maraş Caddesi tartışmasında yeni perde

Trabzon’da Maraş Caddesi ile ilgili başlayan tartışmaya yeni isimler dahil oldu.

Trabzon’da tansiyon yüksek! Maraş Caddesi tartışmasında yeni perde

Trabzon’da Maraş Caddesinin yayalaştırılması her kesim tarafından olumlu karşılanırken, yayalaştırma işleminde kullanılan malzeme ile ilgili tartışmalar devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt’ün “korkulan oldu Maraş bozuldu” başlıklı Maraş caddesi değerlendirmesine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Erhan Nadir, “nihayetinde kullanılan malzemeyi hedef seçmiş, belirlediği bir noktaya gelerek ayağıyla, eliyle adeta kazıyarak, sökmeyi başardığı parçacıklara mal bulmuş mağribi misali sarılarak boncuklarını etrafa saçmıştır” açıklamasıyla cevap vermişti.

Trabzon’da tansiyon yüksek! Maraş Caddesi tartışmasında yeni perde

Söğüt bunun üzerine “İlgili kurumdan eli yüzü düzgün bir açıklama beklerken, zemindeki bozulmanın sebebinin Oktay Söğüt olduğuna dair kişisel bir açıklama yapıldı. Bir noktaya gelerek elimle - ayağımla adeta kazıyarak zemini sökmüşüm. Sökülen zemini boncuk gibi etrafa saçmışım. Zeminde parça parça, toplamda 50 metrekarelik bir bozulma olduğunu söyleyen ve bunun bir bölümünü de benim yaptığımı söyleyen bu kişi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ak Parti Grup Başkanvekili.” şeklindeki açıklaması ile Nadir’e cevap vermişti.

Trabzon’da tansiyon yüksek! Maraş Caddesi tartışmasında yeni perde

ZORLU VE OYMAN DA DAHİL OLDU

Yaşanan tartışmaya CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da dahil olurken detaylı bir analiz yaptı.

Trabzon’da tansiyon yüksek! Maraş Caddesi tartışmasında yeni perde

Zorlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"AKP de varlığı muhalefet meclis üyelerine laf yetiştirmek olan Sn Nadir.

Ortahisar meclis üyesi olarak görevi gereği yapılan hata ve eksikleri, ilgililer ve vatandaşımızla paylaşmak olan arkadaşımıza laf yetiştirmişsiniz.

Teknik eleman olmasına rağmen işten anlamamakla suçladınız. Ayağıyla kazıyarak zemin kaplamasını söktüğünü belirttiniz.

Bu konuda gerek mecliste gerek basında ilk konuyu gündeme getiren kişi olarak herhalde benim bilgimi muhatap alırsınız. Mesleğim inşaat mühendisliği. Sizin bu konudaki bilginizin nereden geldiğini de bilmiyorum. 

Agrega uygulanmaya başlayınca bu konuda İstanbul'da uygulama yapan firmaları arayarak bilgi sahibi oldum.  Hassas bir konu olduğunu ve uygulamanın iyi yapılmaması halinde döküleceği söylendi. Teknik bütün bilgileri aldım. Detaylara girmeyeceğim. 

Bu konuda önce Sn Zorluoğlu'nu aradım geç kalmadan müdahale edilebilinir mi diye o da bana daire başkanı Sn. Murat Öztürk 'ü yöneltti. Yaptığımız 30 dakikalık görüşmede kaygılarımı ilettim, kendisi de benim sorduğum sorulara cevap verdi. İki taraf içinde aydınlatıcı bir konuşma olduğunu belirtmeliyim. 

Kaygılarım sabit kalmak şartıyla uygulamanın güzel olduğunu daha önce belirtmiştim.  

Şimdi gelelim konumuza,  üslubunuzun doğru olmadığını belirterek, yazınızda gördüğüm yanlışları sıralamak isterim.

Nöbetçi meclis üyesi diyerek aklınızca had bildirmeye çalışmışsın. Askerde nöbet düşmandan gelecek tehlikeden vatanı, birliği, karakolu vs. korumak için tutulur. Oktay Söğüt de kenti korumakla görevli meclis üyesi olarak bu görevi yerine getirmekten gurur duyduğuna eminim. Elinden geldiğince sizin yanlış ve hatalarınıza karşı şehri sizden korumaya çalışmaktadır. 

Ayağıyla malzemeyi kazımak suretiyle söktü demek cehaletin de bulundunuz. Madem ayakla sökülebilecek bir malzeme niye döşediniz?

Deforme olan kısımların sadece imalat hatası olmadığını, deterjan dökülmesi, motosiklet ve bin bin darbesinden kaynaklandığını söylediniz. Bu etkenlerle deforme olan malzemeyi pamuklara sararak mı koruyacaksınız? Esnaf dükkanını yıkayınca ne olacak?

Aklınızca agrega, 5+5, 100 de 1, minimal, cila vs. diyerek karşı tarafı konuyu anlamamakla suçladınız.

O zaman ben söyleyeyim. Agrega epoksi karışımı bahçe ve havuz kenarlarında, site içlerinde uygulanması doğru olan malzemedir. Bu kadar yoğun kullanılan ve üzerinde hareketli yükün bulunduğu zeminde uzun süre dayanması mümkün değildir.

5+5 yıl garanti derken, 10 yıllık teminat mektubu var mı?

Varsa bizimle paylaşın da görelim.

Hiç bir yüklenici böyle 5+5 diye teminat mektubu veremez. Öyle bir teminat yoksa firma batarsa garantiyi kim yerine getirecek?

Cila dediniz. Her 2 yılda bir 5600 m2 alanın üzeri yeni maliyetle Cila yapılması gereğinden mi bahsettiniz?

Minimal dediniz. Sizin minimal oyuklar dediğiniz Ortahisar meclisinde gündeme getirdiğimizde Sn. Yaylalı cevaben 1 m2 demişti 25 gün sonra siz %1 yani 56 m2’ye çıkardınız. Demek ki sökülme hızla devam ediyor 

Ayrıca uygulama yapan firma deneyimli mi diye soruyorum? Sayfasında görsel olarak kullandığı aşağıdaki görselini paylaştığım zeminleri kendileri mi yapmış diye soruyorum? Başkasının yaptığı işleri referans diye sayfasına koyan firmaya ne kadar güveniyorsunuz?

Trabzon’da tansiyon yüksek! Maraş Caddesi tartışmasında yeni perde

Uygulanan çıta bu zemin için kullanılan çıta değil.  Araştırın göreceksiniz.  Ayrıca çokça çivi çakılır agrega uygulanmadan zemine bu da yapılmadı.

2 yıl geçmeden malzemeyi göreceğiz.  Ayrıca koyu renk yapmayıp bej renk yaparak ne kadar kirlendiğini görüyoruz. 

Çok uzadı Sn. Nadir. Söyleyecek çok şey daha var ama burada kesiyorum. Size tavsiyem bekleyin, heyecanlanmayın. Zaman kimi haklı çıkarır göreceğiz. Ama sizi o zaman ortada görebilecek miyiz?”

Trabzon’da tansiyon yüksek! Maraş Caddesi tartışmasında yeni perde

“SUSACAĞINA DAHA DA YERİN DİBİNE GİRMEYİ TERCİH ETMİŞ”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman da konuya dahil olurken şu ifadelere yer verdi;

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Erhan Nadir trajikomik açıklamalarına karşılık edebiyle susacağına daha da yerin dibine girmeyi tercih etmiş. Ortada var olan sorunu çözmek için kafa yoracağına cevap vermek için kendisini yırtmış. Saygısızlık ve terbiyesizlik sınırlarını iyice aşarak meclis üyemiz Oktay Söğüt’e adıyla hitap etmeyi geçtim lakap takma utancı sadece kendisinin değil bağlı olduğu parti ve belediyenin de utancı olmalıdır. Bu CHP meclis grubumuzun ne kadar ciddi iş yaptığının ve karşılığında ne yapacaklarını bilmediklerinin göstergesi…”

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler