Trabzon'da taciz isyanı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu Doğu Karadeniz Yurtları'nda kalan üniversiteli kadınlar KYK yurtları çevresinde yaşanan taciz olaylarına karşı yurtlarda iki gündür bir imza kampanyası başlattı. Tacizlere karşı yurt yolunda ışıklandırma

Trabzon'da taciz isyanı!
Karadeniz Teknik Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu Doğu Karadeniz Yurtları'nda kalan üniversiteli kadınlar KYK yurtları çevresinde yaşanan taciz olaylarına karşı yurtlarda iki gündür bir imza kampanyası başlattı. Tacizlere karşı yurt yolunda ışıklandırma yapılması ve güvenlik tedbirlerinin arttırılması yönündeki taleplerini içeren imza kampanyasına bir günde 600'ün üzerinde kadın destek verdi.
 
600'ün üzerinde imza toplanılmasının ardından dün akşam saatlerinde Doğu Karadeniz Yurtları Ana Kapısı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi
 
Yurt çevresinde gerçekleşen taciz olaylarını protesto eden kadınlar "Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz, Yurt yolundaki tacizlere susmuyoruz hesap soruyoruz!" yazılı pankart açarak "tacize, tecavüze son" "bağır herkes duysun taciz son bulsun" sloganları attılar. "Yaşasın kadın dayanışması", "Yalnız değiliz, birlikte daha güçlüyüz" yazılı dövizlerin kadınlar tarafından taşındığı basın açıklamasında yurt yollarındaki ışıklandırmanın yetersizliği ve güvenlik tedbirlerinin alınmaması sebebiyle yaşadıkları taciz olaylarının artık normalleştirildiğine değinildi.
13307430_1035262969872465_4097301377814142535_n.jpg
 
Doğu Karadeniz Kadın Yurtları'nın kullanıma açıldığı günden itibaren, yurttan üniversiteye giden yollardaki ışıklandırmanın yetersizliği kadınlar tarafından defalarca dile getirilmişti. Doğu Karadeniz Kadın Yurtları yönetiminin, tacizleri engellemek adına her hangi bir tedbir almadığına değinen kadınlar şu ifadeleri kullandı;
 
"Yurt yollarındaki ışıklandırmanın yetersizliği ve yurt yollarının tenha olması karşısında yıllardır dillendirilen taleplere rağmen hiç bir güvenlik önlemi almayan Yurt Müdürlüğü yaşanan taciz olayları için kılını dahi kıpırdatmazken, yurt içerisinden basın açıklamasına katılmak isteyen kadınları tehdit ederek engellemeye çalıştı. Buna rağmen yurt içerisinden kadınların sloganlarına ve alkışlarına engel olamadı. Bizler her gün yurt yollarında ve çevresinde tacize uğrarken odanızda oturup hiçbir şey yapmıyorken, şimdi ne oldu da etrafımızda bitiverdiniz? Kadınlar tacize uğrarken neredeydiniz? Kadınlar basın açıklaması yapmasın diye tedbirler alan yurt yönetimi neden tacizlere karşı herhangi bir tedbir almıyor. KYK'da kalan kadınlar olarak taleplerimizi dile getirerek bi günde 600'ü aşkın imza topladık. Bundan sonra da bu taciz olaylarının takipçisi olacağız. Buradan bir kez daha söylüyoruz:
Hiçbir kız kardeşimiz yalnız değildir.  Kız kardeşlerimizle yana geldiğimiz sürece bizi korkutamayacaksınız. Her türlü tacize karşı sesimizi birleştirmeye, taleplerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz! " 
 
Tacizleri protesto eden kadınlar basın açıklamasının ardından eylemlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber