Trabzon'da Suriyeli krizi büyüyor

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’nin bitmeyen dramı mülteciler. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye sığınan mültecilere Gaziantep, Urfa ve Mardin’de “sığınma kampı” yapıldı. Burada bir süre yaşayan Suriyeli sığınmacılar daha sonra bu kamplardan kaç

Trabzon'da Suriyeli krizi büyüyor

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’nin bitmeyen dramı mülteciler. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye sığınan mültecilere Gaziantep, Urfa ve Mardin’de “sığınma kampı” yapıldı. Burada bir süre yaşayan Suriyeli sığınmacılar daha sonra bu kamplardan kaçarak yurdun çeşitli bölgelerine dağıldılar.

suriyeli-siginmacilar-1.jpg

METRUK BİNALARDA YAŞIYORLAR

Trabzon’a da gelen Suriyeliler, Ortahisar’ın Çömlekçi, Esentepe Mahallesi ve Yenicuma Mahallesinde bulunan metruk binaları kiralayarak yaşamaya başladı. Geçimlerini sokaklarda dilenerek topladıkları paralar ile yapan Suriyeli göçmenler kent genelinde zaman zaman çıkardıkları sorunlar ile gündeme geliyor.

suriyeli-dilenci.jpg

BUGÜNDE TOPLANDILAR

Son 1 ay içerisinde iki ayrı asayiş olayı ile de gündeme düşen Suriyeli sığınmacılara Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri operasyon düzenleyerek topluyor. Bugünde gerçekleştirmiş olduğu operasyonlarda 25 Suriyeli sığınmacı sokaklardan toplanarak gerekli birimlere teslim edildi.

suriyeli.jpg

İKİ AYRI ASAYİŞ OLAYI

Eylül ayında Trabzon’da yaşayan Suriyeli sığınmacı Semira Halili, ağabeyleri tarafından Ortahisar İlçesi Esentepe Mahallesi Muazzam Sokakta başından tek el silah ile ateş edilerek öldürüldü. Olayın failleri, Erzurum’da yakalandı verdikleri ifade de namus yüzünde öldürdüklerini ifade ettiler.

YİNE EYLÜL AYI

Yine Eylül ayının ilk haftası Ortahisar İlçesinin Pazarkapı mevkiinde aralarından husumet bulunan aile fertleri arasından tartışma çıktı. Çıkan tartışmada S.A ile oğlu S.A, R.M, adlı bir diğer meleticiyi bıçak ile ağır yaraladı. Şahıslar kaçarken Bayburt İl Jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber