Trabzon'da Suriyeli dilenciler

Haber61.Net - Özel Haber - Komşu ülke Suriye'nin iç savaştan kaçan vatandaşları yurdumuza sığındı. Önce Kilis ve Hatay'a sığınan Suriyeli savaş zedeler yavaş yavaş tüm yurda yağıldı. Yaşam koşulları çok kötü olan bu mültecilerin bir kısmı Doğu Karadeniz b

Trabzon'da Suriyeli dilenciler

Haber61.Net - Özel Haber - Komşu ülke Suriye'nin iç savaştan kaçan vatandaşları yurdumuza sığındı. Önce Kilis ve Hatay'a sığınan Suriyeli savaş zedeler yavaş yavaş tüm yurda yağıldı. Yaşam koşulları çok kötü olan bu mültecilerin bir kısmı Doğu Karadeniz bölgesine gelerek hayata tutunmaya çalışsa da bu durum onlar için hiç kolay değil.

7500 yaşlı, genç, kadın, Erkek çocuk bölgeye sığınırken büyük bir çoğunluğu Trabzon'da dilenerek hayatını sürdürmeye çalışıyor. Uzunsokak'ta bu aralar sıklıkla karşılaştığımız bu insanların ülkesinde şuan emperyalist, kapitalist güçlerin taşeron örgütleri kan akıtmaya devam ediyor.

Trabzon'da bu insanlara nasıl sahip çıkacaklar bilinmezken hiç bir yetkilinın onlara yardım etmediği görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber