Trabzon’da sokak köpeğine inanılmaz işkence

Trabzon’da bir sokak köpeğinin cinsel organından el feneri çıkması herkesi dehşete düşürdü.

Trabzon’da sokak köpeğine inanılmaz işkence

Haber61 – Haber Servisi – Tuncay Lakot - Emrah Paça - Trabzon’da duyanları dehşete düşüren bir olay yaşandı. Bir sokak köpeğinin cinsel organından yaklaşık 10 cm büyüklüğünde el feneri çıktı.

Herkesi şoka uğratan olay Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) kampüsü içerisinde meydana geldi. Bir süredir kulağında küpesi bulunan ve akıntısı olduğu tespit edilen bir sokak köpeği duyarlı vatandaşlar tarafından Ayışığı Veteriner Kliğine getirildi. Burada Veteriner Hekim Elif Duman tarafından yapılan kontrollerde hayvanın vajinal bölgesinde sert bir cisme rastlandı. Veteriner Hekim Duman, cismi çıkarmaya çalışsa da başarılı olamazken hayvanı ameliyata aldı. Ameliyat sonrasında cismin, hayvanın cinsel organına sokulmuş bir el feneri olduğu ortaya çıktı. 

Bu durum karşısında şok yaşadığını Haber61’e anlatan Elif Duman, böyle bir olayın meslek hayatında ilk kez başına geldiğini söyledi.  

Trabzon’da sokak köpeğine inanılmaz işkence

“MESLEK HAYATIMDA İLK DEFA KARŞILAŞTIĞIM BİR DURUM”

Veteriner Hekim Elif Duman Haber61’e yaptığı açıklamada “Hocalarım durumundan bahsetmişlerdi bana. Bir akıntısı olduğunu, enfeksiyon için antibiyotik kullanıldığını. Muayene edilmesi gerektiğini söyledim. Belediye ekipleri de yardımcı oldular, buraya getirdik. Ultrasonla baktık, kan tahlili yaptık. Kan tahlilinde enfeksiyon vardı ama enfeksiyonun sebebini anlayamadık. Sonra elle muayenede sert bir cisme rastladım. Çıkarmaya çalıştık olmadı, mecburen ameliyata aldık. Ameliyatta da işte el feneri çıktı vajinal bölgede. Bende şok oldum meslek hayatımda ilk defa karşılaştığım bir durum. Kampüsün içinde yapılabiliyor. Bu kadar rahat insanlar yani” dedi.

Trabzon’da sokak köpeğine inanılmaz işkence

“SİNİRLERİMİZ BOZULDU, DEHŞETE DÜŞÜRDÜ BİZİ”

KTÜ kampüsü içinde hayvanın beslenmesi ve bakımı ile ilgilenenlerden biri olan Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Asasoğlu, “Biz o bölgede bir grup insan bu hayvanları besliyoruz. Birbirimizle anlaşmış da değiliz. Herkes elinden geleni yapıyor. Benim arabamda iki paket vardır. Bir köpek bir kedi maması vardır. Sabah akşam onları yemlerim. Birkaç arkadaş daha var böyle. Bu da bizim izlediğimiz, kampüste lojmanların orada çarşı binasının orada bulunan bir hayvandı. Uzun zamandır bir sıkıntısını hissediyorduk. Akıntısı vardı. Sağolsun, orada çalışan bir arkadaş var. O daha çok dikkat çekti. Elif Hanım’ın tavsiyesiyle uzun süre antibiyotik uyguladık. Geçmeyince kontrol edelim dedi. Sağolsunlar belediyeden de yardımcı oldular. Buraya getirdik. Kontroller sonucu böyle bir şey çıktı. Üniversite gibi bir yerde, kampüsün içinde, herkesin çoluk çocuğunun olduğu, öğrencilerin olduğu bir yerde böyle bir şey olması dehşete düşürdü bizi. Sinirlerimiz bozuldu. Uzaktan, sosyal medyadan, televizyondan izlerken film gibi geliyor ama yanı başında olunca daha kötü oluyorsun, dehşete düşüyorsun” şeklinde konuştu.

Trabzon’da sokak köpeğine inanılmaz işkence

“BU İNSANLARLA SAVAŞMAK ZORUNDAYIZ”

Prof. Dr. Ali Asasoğlu, Hayvanları besledikleri için kendilerine kızan, şikayet eden kişiler olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bu hayvanların ağzı var dili yok. Sıkıntıları yok, kendi kendilerine yaşıyorlar, birileri yardım ediyor. Görüyorum biri tekme atıyor, diğeri su şişesi fırlatıyor kafasına. Ne istiyorlar anlamıyorum bu hayvanlardan. Yardım edenlere de kızıyorlar. Biz onlara yemek veriyoruz, su veriyoruz, arada bir bakımlarını yapıyoruz diye bize de kızanlar var. İzliyorum, bakışlarından anlıyorsun. Sağa sola şikayet edenler var. Bu hayvanların yerini biz işgal etmişiz zaten. Bu hayvanlar nereye gidecekler. Orada iyi kötü birileri bir şeyler veriyor, hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Bizim okulumuzun önünde kediler vardı. Onlar kayboldular. Onları istemeyen birileri var. Aldı götürdüler ya da öldürdüler. Bunları da izliyoruz. Mutlaka bulacağız. Bu insanlarla savaşmak zorundayız. Bunların insanlıklarından şüphe ediyorum bazen. Gerçekten dehşet içerisindeyim. Böyle korkunç bir olayın olması, kendi içinde kapanık bir yerde, kampüs içinde olması inanılır gibi değil. Trabzon’da bile duymamıştık ki kampüs içinde çıktı. Bütün yetkililerden yardım ve destek istiyorum. Belediye ve Hayvanları Koruma Dernekleri ile görüştük ama Rektörlükle de görüşeceğim” dedi.

Trabzon’da sokak köpeğine inanılmaz işkence

BUNU HAYVANA YAPAN İNSANA DA YAPAR

Hayvanları Koruma Yasası’nın çıkarılmasının önemine değinen Prof. Dr. Asasoğlu, “Hayvanları koruma yasasının bir an önce yürürlüğe girmesi lazım. Bu önemlin bir şey, Üç-beş kuruş para cezası ile geçiştirilecek bir şey değil. Çünkü bunu hayvana yapan insana da yapar. İyi ki savunmasız bir yerde savunmasız bir kişiyle karşılaşmıyor bu insanlar. Mutlaka yaparlar diye düşünüyorum. Herkes kendi kendini koruyacak herhalde. Garibanları koruyacak kimse yok diye düşünüyorum” dedi.

“ÇOCUKLARA GENÇLERE NASIL BİR DÜNYA BIRAKACAĞIZ”

Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Nilgün Kuloğlu ise “Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Çocuklara gençlere nasıl bir dünya bırakacağız. Bunları düşündükçe çok üzülüyorum.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler