Trabzon’da Sokağa çıkma yasağında market ve bakkallar açık olacak mı?

Trabzon Valiliği, sokağa çıkma yasağında market ve bakkallarla ilgili açıklama yaptı.

Trabzon’da Sokağa çıkma yasağında market ve bakkallar açık olacak mı?

Tüm Türkiye’de Cumartesi ve Pazar günleri uygulanacak sokağa çıkma yasağında Market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçilerin faaliyetleri ile ilgili Trabzon Valiliği’nden açıklama geldi.

Valilikten yapılan açıklamada “Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı cumartesi ve pazar günleri;

Market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, söz konusu iş yerleri ve online sipariş firmaları, aynı zaman diliminde evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecektir. Vatandaşlarımız, (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı hariç) zorunlu ihtiyaçların karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız bu durumda araçlarını kullanabilecektir) ikametlere en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçilere gidip gelebilecektir.

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri de yalnızca ekmek ve unlu mamul satışı yapmak üzere açık olacaktır. Vatandaşlarımız, (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız bu durumda araçlarını kullanabilecektir) ikametlere yürüme mesafesindeki fırınlara gidebilecektir. Söz konusu iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.” İfadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber