Trabzon’da Sağlık Personeline suda doğum sertifika eğitimi

Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde sağlık personeline suda doğum eğitimi verildi.

Trabzon’da Sağlık Personeline suda doğum sertifika eğitimi

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü’nde sağlık çalışanlarına suda doğum eğitimi verilerek sertifikaları teslim edildi.

Eğitim öncesi düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve Başhekim Süleyman Türedi katıldı.

2020 yılında 20 adet suda doğum gerçekleşirken 2021 yılında pandeminin de etkisiyle 4 suda doğum gerçekleştiği belirtilen toplantıda eğitim sonrası sertifikalı personel eksikliğinin de tamamlanarak bu sayının artmasının beklendiği belirtildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin “Sağlık Bakanlığımız normal doğumu teşvik etmek için çalışmalar yapıyor. Normal doğum konusunda en tedirgin olunan konu sancı. Sancıyı azaltan yönetmelerden biri de suda doğum. Bu hizmeti hastanemize kazandırmakta emeği olanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi “Eğitimi gerçekleştirmekte emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hastanemiz bilindiği üzere kadın hastalıkları konusunda bölgede bir merkez. İyi işler yapıyoruz. Suda doğum da bunlardan biri. Bu hizmet içi eğitimlerin değerli olduğunu düşünüyorum. Güzel ve yararlı bir eğitim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Trabzon İl Sağlık Müdürü hakan Usta da yaptığı konuşmasında “Bu tarz hizmetler özveri gerektirir” diyerek “Başhekimime, Yeşim hanıma teşekkür ediyorum. Numune kampüsümüz kadın doğum ve çok hastalıkları açısından önemli bir kampüs. İlimizde kadın doğum konusunda bir merkez. Çocuk yan dalları ile de gittikçe sağlam bir yapıya doğru ilerliyoruz. Bir şekilde ilimizde kadın doğumu sürüklemeye çalışıyoruz. Ama en büyük pay Yeşim hanımda. Sizlerin de özverisi var. Bu tarz özellikli hizmetler özveri gerektirir. Sizlere teşekkür ediyorum. Güzel bir eğitim süreci olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber