Trabzon’da projelerde son durum! Tek tek açıkladı

Başkan Zorluoğlu, Trabzon’da devam eden projelerdeki son durumu açıkladı.

Trabzon’da projelerde son durum! Tek tek açıkladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı yapıldı.

Başkan Murat Zorluoğlu Trabzon’da devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. Zorluoğlu, “Ganita - Faroz arası projesi 8 Ocak’ta ihaleye çıkacaktı. Ama teknik bir sorun çıktı ayın 25’inde ihaleye çıkacak. Oradaki işletmeciler de yavaş yavaş orayı boşaltmaya başladı” dedi.

Zorluoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Yılın ilk meclis toplantısı. Uzunca bir süredir ülke olarak çok yoğun bir şekilde mücadele ettiğimiz koronavirüs salgınında iyi bir noktaya yavaş yavaş geliyoruz. Alınan tedbirleri ve insanların dikkat etmeleri ile Türkiye ve ilimizde iyi bir noktaya geliyoruz. İnşallah aşılama süreci İle bu hastalığı minimize edebileceğiz. Ancak şuanda geçtiğimiz aya göre daha iyi olduğunu ifade ediyorum. Atilla Ataman Bey de geçtiğimiz ay aramızda değildi tedavisini tamamlayıp aramıza katıldı. O nedenle meclis toplantılarını da çabuklaştırılmış olarak yapılmasını istiyoruz. 

Gasilhane ve itfaiye çalışmaları var. Kazı çalışmaları tamamlandı. Ulaşım hizmet binamızda yüzde 50 tamamlama var. 

Sporda performans ölçüm ve değerlendirme merkezi için çalışma başladı. 

Meydan 3. etap katlı otopark yapım işi başladı. Kazı çalışması yapılıyor. Yukarı değil aşağı doğru bir katlı otopark yapılıyor. Hem de üstü teras olacak orada bir kafeterya da olacak. 403 araçlık bir otopark olacak.

Çocuk trafik eğitim pisti yapıyoruz. Yeri Akyazı stadyumun olduğu alan olacak. 

Ortahisar Millet Bahçesinde işler güzel yürüyor. Lojmanları yıktık. Deniz tarafındaki binaların kamulaştırması resmi gazetede yayınlandı. Birinci etap bitiyor, ikinci etap için çalışmalar sürüyor. Kaykay ve bu pisti için tamamlanma yüzde 40 a ulaştı.

Uzungöl çevre rehabilitasyon 1. aşaması tamamlandı. 

Yalıncak plajında yer teslimi yapıldı, kazı çalışmaları sürüyor. Amacımız yaz sonuna yetiştirmek. Burası yapılmış inşa edilmiş ilk plaj olma özelliği olacak. 

Sümela teleferik projesi ihale aşamasına geldik. İhalesini ilerleyen günlerde yapmayı planlıyoruz.

Ganita - Faroz arası projesi 8 Ocak’ta ihaleye çıkacaktı. Ama teknik bir sorun çıktı ayın 25’inde ihaleye çıkacak. Oradaki işletmeciler de yavaş yavaş orayı boşaltmaya başladı. 

Katı atık entegre tesisi tamamlandı test süreci devam ediyor."

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber