Trabzon’da polisten nefes kesen takip Whatsapp ile engellediler

Trabzon’da telefon dolandırıcılarının ağına düşen talihsiz adamı whatsapp mesajlaşma programı kurtardı.

Trabzon’da polisten nefes kesen takip Whatsapp ile engellediler
Haber : Şükrü Üçüncü
 
Trabzon’da meydana gelen telefon dolandırıcılığı Asayiş Şube ekipleri tarafından film gibi çalışma ile engellendi.
 
BELEDİYE BAŞKANININ BİLGİSİ VAR SÖYLEDİLER
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Maçka Belediyesinde çalışan O.A. isimli işçiyi arayan telefon dolandırıcıları belediye başkanının bilgisi olduğunu söyleyerek evde bulunan altınları bozdurarak kendilerinin belirlemiş olduğu hesaba yatırmalarını istedi. O.A. evde bulunan 1 burma bilezik, 1 kolye, 2 adet yüzük ve 8 adet çeyrek altını alarak bozdurmak üzere kuyumcuya gitti.
 
FOTOĞRAFLARI TÜM POLİSLERE GÖNDERİLDİ
 
O.A’nın yakınları bu durumdan şüphelenince 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildirerek yardım istedi. Trabzon Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri, O.A’nın olası gideceği kuyumcuların bulunduğu cadde ve sokaklarda önlem aldı. Polis ekipleri; O.A’nın yakınlarından kendisine ait fotoğrafı alarak tüm birimlere whatsapp üzerinden dağıttı. Sokakta görev yapan Güven Timlerine dağıtılan fotoğraf sonrasında kuyumcuların yoğun olduğu Ortahisar İlçesi Kunduracılar Sokağında da önlemler artırıldı.
 
KUYUMCUDA SON ANDA ENGELLENDİ
 
Zamanla yarışan polis ekipleri O.A’yı bir kuyumcuda üzerinde bulunan altınları bozdurmak isterken son anda buldu. Güven Timleri; kendisine “dolandırılıyorsunuz” uyarısında bulunanca O.A. önce bir anlam vermedi. Sonrasında Çarşı Polis Merkezine getirilen O.A. “Belediye başkanının bilgisi var evdeki tüm altınları alıp paralarla birlikte bankaya yatırmam gerektiğini söylediler. Ben de evde bulunan 1 burma bilezik 1 kolye 2 adet yüzük ve 8 adet çeyrek altını bozdururken güven timi ekipleri beni alıp bana durum ile alakalı bilgi verdi.”dedi.
 
Olayla alakalı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber