Trabzon’da Polis sayısı azaltıldı

EGM’nin yapmış olduğu yeni planlamaya göre en fazla polisin eksiltildiği il Trabzon oldu.

Trabzon’da Polis sayısı azaltıldı
Emniyet Genel Müdürlüğünde (EGM) tayin ve atamlar ‘Ramazan Bayramı’ sonrasında devam ediyor. Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları arasından şark görevini tamamlamayan kişiler doğu illerine tayinlerinin çıktığı öğrenildi. Haber61.net Haber Servisinin edindiği bilgiye göre; Doğu Karadeniz bölgesinde en fazla tayinci olarak memur gönderen emniyet müdürlüğü Trabzon oldu. İl Emniyetinin bünyesinde görevli 500 Polis Memuru, Komiser ve Komiser yardımcısının tayinleri Doğu ve Güneydoğu illerine çıktığı belirtildi. Giden memurların yerine ise; 216 kişinin tayin edildiği öğrenildi.
 
TRABZON’DA Kİ POLİS SAYISI DÜŞTÜ
 
İçişleri Bakanlığının vermiş olduğu karar ile birlikte Trabzon’da görev yapan Polis Personelinde 3’de 1’lik bir azalma görüldü. Öte yandan, EGM’nin tayin politikasında tüm yurtta görev yapan memurlardan tayinleri gelenlerin yüzde 80’nin doğu illerine gönderildiği ve batı illerinde de polis sayısında düşüş olduğu bilgisine ulaşıldı. 81 ile göre Trabzon’da ki polis sayısının diğer illere göre en fazla düşüş yaşandığı kent arasında birinci sırada yer aldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ise; Emniyet Müdürleri Kararnamesi hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a sunduğu öğrenildi.
 
YENİ RÜTBE ALANLAR DAHA FAZLA GÖREV ALACAK
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; en kısa zamanda İl emniyet Müdürlüklerinde değişim yaşanacağı öğrenildi. EGM’de yapılan tayin ve terfi toplantısının ardından bir çok ilde görev yapan 2’nci ve 3’ncü sınıf emniyet müdürlerinin de tayinlerinin çıkması bekleniyor. Bu kapsamda 2’nci sınıf’tan 1’nci sınıf Emniyet Müdürlüğüne yükselenlerin ise; İl emniyet Müdürü olarak atanması bekleniyor. İçişleri bakanlığının bu yıl daha önce il emniyet müdürlüğü görevini yapmamış isimlere daha fazla görev vereceği öğrenildi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber