Trabzon'da otogarın satışına sert tepki: Daha önceden planlanmış

Bugün satış kararı alınan Trabzon otogarı hakkında bir tepki de Fatih Suat Oyman'dan geldi.

Trabzon'da otogarın satışına sert tepki: Daha önceden planlanmış

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bugünki meclis toplantısında, Trabzon otogarının yerinin satışı ile ilgili onay alındı. Muhalefet tarafından itiraz edilen satış oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir tepki de CHP Ortahisar ilçe başkanı Fatih suat Oyman'dan geldi. Oyman bugün alınan kararın daha önce planlanmış bir karar olduğunu söyledi.

Oyman paylaşımında şu ifadeleri kullanı:

Bugün gerçekleşen Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında mevcut otogar yerinin satışı oy çokluğuyla kabul edildi. Trabzon’da 23 dönüm gibi hem büyüklüğü hem konumu bakımından ender arazilerden biri olan bu yerin satışını çok yanlış buluyorum.

Yenisi yapıldıktan sonra eskisi üzerinde neler yapabiliriz tartışmasına girilmemesi, bizim gibi önerisi olanların önerilerini göz ardı edilmesi, üzerine bir de bugün alelacele satış kararı alınması, bu satışın çok daha önceden planlanmış olduğu fikrini akıllara getirmiştir.

TBB Meclisinde gerek Başkanvekili gerek AKP Grup başkanvekilinin açıklamalarını trajikomik buluyorum. Ortahisar Belediye Başkanı'nın açıklamalarını ise mülk ve arsa satışları açısından Büyükşehir’i aratmadığı için normal buluyorum. Satış kararı çıkmasıyla hem "satılığa çıktı diye satılacak bir şey yok" derken hem de "salgın var, kaynak ihtiyacımız var" diyerek nasıl bir hal içine girdiniz. Adaylıklarınızda yazabildiğine vaat üzerine vaat vereceksiniz, Belediyeleri bu kadar borca sokacaksınız, yetmedi üzerine krediler ve yetkiler almaya devam edeceksiniz, hizmet etmemiz lazım diyerek elinizdeki arsaları parsel parsel satacaksınız.

Suat Oyman zamanında hazineden belediyeye kazandırılan arsayı satmak 50 yıldır kimsenin aklına gelmedi, siz muhteşem(!) fikirlerinizle ön plana çıkacaksınız. Salgın döneminde herkes ekonomik olarak zorluk yaşıyor, ama şahsınıza ait olmayan mallar üzerinde o kadar rahat karar veriyorsunuz ki "ayağımızı yorgana göre uzatalım" diyemiyorsunuz. Daha önce vebaliniz olacak demiştim, şimdi de yenisini ekliyorum.

Bir kez daha söylüyorum Trabzon'un parasını heba eden projeleri yapan ile bunları düzelterek hak ettiği yere getireceğiz diyen kişiler aynı olamaz, yaşadıklarımız bunu kanıtlıyor.

İyi biliyorum ki böyle bir satışı Cumhuriyet Halk Partisi ortaya koysaydı ilk tepki veren bugün kabul edenler olacaktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber