Trabzon’da otobüs kullanımında 65 yaş üstüne kısıtlama gelecek mi?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantıları sona erdi.

Trabzon’da otobüs kullanımında 65 yaş üstüne kısıtlama gelecek mi?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarının sonuncusu bugün gerçekleşti. 

Toplantıya Başkan Murat Zorluoğlu Başkanlık yaptı.

Toplantıda Plan ve Bütçe komisyonundan gelen 2 madde ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 13 madde görüşülerek karara bağlandı.

Trabzon’da otobüs kullanımında 65 yaş üstüne kısıtlama gelecek mi?

İlk madde olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen Toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlananlara ilişkin gelir desteği yapılması ile alakalı madde müzakere edildi.

Madde, Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan TULAŞ'ın belediye otobüsleri ile verdiği hizmeti ücretsiz veya indirimli kullananların ödemedikleri ücret ile alakalı olduğu belirtildi.

Ödenmeyen farkın Büyükşehir Belediyesi tarafından TULAŞ'a ödenmesi görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin "Bu gelir desteği sadece TULAŞ otobüslerini mi ilgilendiriyor?" sorusuna cevap veren Zorluoğlu "TULAŞ bizim şirketimiz, ulaşım hizmeti olarak bizim otobüslerimiz ile ilgili hizmeti veriyor. Zaman zaman meclisimize sermaye artırımı getiriyoruz. Büyük yük getiriyor. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Ücretsiz ve indirimli bilet kullanan vatandaşlarımız var. Şuanda aylık gelirimiz 4,5 milyon lira, bu ay personelimize zam yapacağımız için ortalama 17 milyon liralık giderimiz var. Sadece yüzde 25'ini bilet geliri olarak geri alıyoruz. Her ay TULAŞ aradaki farkı ya sermaye artırımı yada bu şekilde vermemiz gerekiyor. Sermaye artırımına yük getirdiği için kanunun ön gördüğü bu şekilde ödeme yapacağız." ifadelerini kullandı.

Trabzon’da otobüs kullanımında 65 yaş üstüne kısıtlama gelecek mi?

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel de "65 yaş üzeri kanun meselesi ama fazla suistimal ediliyor. Adam Tonya’dan hiç bir işi olmadan Trabzon'a gelip gidiyor. Buna bir çözüm bulamaz mıyız?" ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu cevaben "Bizim yolcularımızın yüzde 26'sı ücretsiz, yüzde 16,7'si öğrenci, yüzde 10'u indirimli ve yüzde 46,8'i tam bilet kullanıyor. Yüzde 50’den fazlası indirimli kullanıyor. Kanun meselesi bu. Meclisimizin bir karar alması mümkün değil. Şuanki durumda. Aylık taşıdığımız yolcu sayısı 1,5 milyon. Günde 50 bin yolcuyu taşıyoruz. Yeni otobüslerimiz geliyor. İnşallah 4 ay içerisinde hizmete girecekler" ifadelerini kullandı.

Arslan Güner tarafından sorulan “Ulaştırma Bakanlığı indirimli biletler için destek vermiyor mu?” sorusuna da cevap veren Zorluoğlu "Belediye otobüslerine değil ama halk otobüslerine Ulaştırma Bakanlığı ödeme yapıyor. Ama bizde halk otobüsü olmadığı için bize yok. Biz de talep ettik ama bu bir kanun gerektiriyor" sözlerini kullandı.

Sınırlama konulamaz mı sorusuna ise "Bunu yapan belediyeler oldu ama mahkeme iptal etti." dedi.

Yapılan oylama sonrasında madde kabul edildi.

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak

Trabzon’da otobüs kullanımında 65 yaş üstüne kısıtlama gelecek mi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler