Trabzon’da örnek bahçeler budanıyor

Trabzon Ticaret Borsası tarafından 2013 yılında uygulanmaya başlanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi kapsamında oluşturulan örnek bahçelerde fidanların budanma işlemlerine başlandı.

Trabzon’da örnek bahçeler budanıyor
Proje kapsamında 2013 ve 2014 yıllarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü ile birlikte Trabzon ve ilçelerinde yaşlanmış fındık ağaçlarının sökülüp yeniden ve farklı dikim sistemleri ile yeniden kurulan 63 bahçedeki fidanlar ziraat mühendisleri nezaretinde budanıyor.

Projede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü adına görev yapan Ziraat Mühendisi Erdal Yığcı, geçtiğimiz yıllarda açtıkları budama kurslarına katılan elemanlardan yararlanarak bahçelerde budama işlemlerini gerçekleştirmeye başladıklarını belirterek, tek dal, ikili ve ocak sistemi ile dikilen bahçelerin bu özellikleri dikkate alınarak budanması gerektiğini söyledi.
Ocak sistemi ile dikilen Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Yeşilhisar mahallesinde Ali Yazıcı’ya ait bahçede Mustafa Yazıcıoğlu’na nezaret ederek budama işlemini gerçekleştiren Erdal Yığcı, budama işleminin gelişmiş bahçelerde de Aralık ayı sonuna kadar yapılabileceğini vurguladı. 

Tekniğine uygun olarak yapılması halinde budama işlemi üründe kalitenin yanı sıra yüzde 30’a yakın verim artışı da sağlıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber