Trabzon’da öğrencileri ne zehirledi? “Anormal kokuyordu…”

Trabzon’da KTÜ Tıp Fakültesi’nde 50’yi aşkın öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelik olmuştu. Zehirlenme vakalarının yalnızca KTÜ kampüsü ile sınırlı kalmadığı ortaya çıktı.

Trabzon’da öğrencileri ne zehirledi? “Anormal kokuyordu…”

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi'nde okuyan 50'yi aşkın öğrenci dün fakülte yemekhanesinde yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye başvurup tedavi oldu.

Bu gelişme üzerine KTÜ rektörlüğü yazılı açıklama yaparak yemeklerin Nejmi Kırkbir Öğrenci Yemekhanesinde gıda teknikeri ve iki aşçı tarafından yemekhane mutfağında denetlendiğini ve söz konusu yemekhanede yemek yiyen öğrencilerle görüşüldüğü, şikayet olmadığı belirtildi.

“ETLİ PATLICAN YEDİK”
Bu açıklamanın ardından Haber61’e ulaşan bir çok öğrenci ise yalnızca KTÜ kampüsünde değil ilçe kampüslerinde de zehirlenme vakalarının olduğunu ve hastanelere başvurduklarını belirtti.
Öğrenciler, yemekhaneye gelen “etli patlıcan” yemeğinden yediklerini yemekte anormal bir koku olduğunu dile getirdi. 

NUMUNE ALINDI
Öte yandan KTÜ yaptığı açıklamanın detayında ilçelerde yer alan fakültelere de aynı yemeklerden gönderildiği belirtildi.  Yaşanan zehirlenme olayları sonrasında Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de KTÜ’ye giderek ilgili yemeklerden analiz edilmek üzere numune aldı.

Önceki haberler için tıklayın;

ktü

krü


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber