Trabzon’da öğrencilerden “Akıllı Telefon Bağımlılığına Farkındalık” projesi

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi öğrencileri örnek bir projeye imza attı.

Trabzon’da öğrencilerden “Akıllı Telefon Bağımlılığına Farkındalık” projesi

Haber61 - Haber Servisi

Kanuni Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri, Erasmus+ ’’ SELFY-Smart Education Lets Freedom to Youngs’’ KA101 projesi kapsamında Akıllı Telefon Bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla 01/02/2019-15/05/2019 tarihleri arasında okulda ve Trabzon şehir merkezi civarında topluma anlamlı ve etkili mesajlar veren Video Spotu çalışmaları yaptılar. İngilizce öğretmenleri Yıldız Kara rehberliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda, öğrenciler hem İngilizce konuşma becerilerini geliştirdiler, hem de Akıllı Telefon Bağımlılığı konusunda topluma anlamlı ve etkili sosyal masajlar verdiler.

TRABZON-Ortahisar Kanuni Anadolu Lisesi, Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği KA101 ’’ SELFY-Smart Education Lets Freedom to Youngs’’ projesi kapsamında Akıllı Telefon Bağımlılığına farkındalık uyandırmak için 11. sınıflar arasında 01/02/2019-15/05/2019 tarihleri süresince ‘’Akıllı Telefon Bağımlılığına farkındalık uyandıracak en anlamlı ve en etkili mesaj veren ‘’Video Spotu’’yarışması düzenlendi. Öğrencilerde var olan teknoloji tutkularını avantaja çevirip teknolojiyi yerinde ve yeterince kullanma konularında topluma anlamlı ve etkili sosyal mesajlar vermek için tamamen kendilerinin kurgulayıp oynadıkları kısa Video Spotu çalışmaları 11.sınıflardan 210 öğrenci arasında gruplar oluşturularak gerçekleştirildi. Eğitimde teknolojiyi verimli ve etkili kullanabilme yollarına örnek olabilecek çalışmalar sunan, çekimleri yaparken oldukça yaratıcı fikirler ortaya koyan öğrenciler, hem kendi telefon kullanım durumlarını sorguladılar, hem sosyal mesaj verdiler hem de İngilizce Dil Becerilerini geliştirdiler.

‘’Öğrencilerimiz, çağımızın en büyük hastalıklarından biri olarak görülen Akıllı Telefon Bağımlılığı konusunda mesaj vermeye çalışırken aslında en büyük mesajı kendileri aldılar’’diyen okul müdürü Mustafa Balaban video spotu çalışmalarında görev alan bütün öğrencileri tebrik etti.

Akademik başarılarını,ders çalışma alışkanlıklarını olumsuz anlamda etkilediğini, zamanlarının çok büyük bir kısmını telefon ile uğraşarak geçirdiklerini fark ettiklerini söyleyen öğrenciler, aynı zamanda aşırı telefon kullanım durumlarını sorguladılar ve gerekli önlemleri almaları konusunda bilinçlendiler. Video Spotu yarışması sonucunda birinci seçilen Video Spotu ‘’Social Memories’’ adlı videoyu çeken öğrenciler Bahar Erdener,Nurefşan Ünlü,Ecenur Alemdağ,Göksenin Akbal ve İlkim Aydın Kanuni Anadolu Lisesi okul müdürü Mustafa Balaban tarafından yıl sonu karne töreninde ödüllendirildiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber