Trabzon'da NATO direğini unutursa...

Trabzon’da yaşanan bu olayı okuduğunuzda çok şaşıracaksınız. Tarih 1958 yılını gösterdiğinde Dünya’da soğuk savaş tüm hızıyla devam ediyordu. Şimdi ki Rusya’nın o zaman ki adı Sovyetlerdi. SSCB’ye karşı Türkiye NATO’ya alınmıştı ve bu kapsamda Trabzon’da

Trabzon'da NATO direğini unutursa...

Trabzon’da yaşanan bu olayı okuduğunuzda çok şaşıracaksınız. Tarih 1958 yılını gösterdiğinde Dünya’da soğuk savaş tüm hızıyla devam ediyordu. Şimdi ki Rusya’nın o zaman ki adı Sovyetlerdi. SSCB’ye karşı Türkiye NATO’ya alınmıştı ve bu kapsamda Trabzon’da üst kurulmuştu. Ortahisar İlçesi Boztepe Semtine NATO askeri konuşlandırıldı. Askeri birlik burada uzun yıllar kaldı. 1970 yılına kadar da bu bölgede NATO görevlerine devam eder ve kentten o yıl çekilerek gitti.

NATO’nun görev yaptığı sırada askeri birliğinin bulunduğu bölgeye elektrik sağlanması için demir direkler üzerinde hat çekilir. Sonrasında NATO tüm her şeyini alarak bölgeden çekilir ama geride tek bir şeyi unutur. Bu elektrik hattını çektiği demir direklerden bir tanesini. Aradan 58 yıl geçer. Boztepe kırsal alan olmaktan çıkar ve yaşam alanı olur. Her yer bina dolar ve nüfusu 35 bine ulaşır. Boztepe’nin yeni sakinleri elektrik direğinin işlev yapmadığını belirterek şimdiki elektrik şebeke dağıtıcısı AKSA’ya başvurur.

Mahalle sakinleri beklemeye koyulur. AKSA’dan öylemi cevap gelir ki mahalle sakinlerine kimse şaşkınlığını gizleyemez. Cevapta, “ Direk NATO malıdır bu nedenle biz o direğe dokunamayız.” Bu cevap karşısında mahalleli şaşkınlığını gizleyemez. Mahalle sakinlerinden Levent Yıldız, “ 1966 yılında bu direğin bulunmuş olduğu arazi 100 yıllığına kiralanmıştı. Bizler AKSA’dan talepte bulunduk ve onlar bizi aşar söyledi. Bizler 2066 yılını bekleyeceğiz direk kaldırsın diye. Büreksel’e mi yazı yazalım.”ifedelerine kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber