Trabzon'da Muhtar uyuşturucu kuryesi çıktı

Haber61 – Haber Servisi – Haber : Şükrü Üçüncü - Van’dan Trabzon’a eroin sevkiyatı yapılacağı bilgisini alan Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri; Kurban bayramında tatili bırakarak göreve koştu. İs

Trabzon'da Muhtar uyuşturucu kuryesi çıktı

Haber61 – Haber Servisi – Haber : Şükrü Üçüncü - Van’dan Trabzon’a eroin sevkiyatı yapılacağı bilgisini alan Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri; Kurban bayramında tatili bırakarak göreve koştu. İstihbarat çalışmaları neticesinde Van’dan Araklı ilçesine sevk edilecek eroinin taşındığı otobüsü tespit eden ekipler güzergâhta önlem alarak kuryeyi takip etti.

KURYE MUHTAR ÇIKTI

İlçeye gelen özel otomobilden inen uyuşturucu kuryesi R.H. daha sonra ilçede Y.H, ile buluştu. Sevkiyatın tamamlanması sırasında KOM ekipleri iki şahsa da operasyon düzenledi. 222 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan R.H ve Y.H, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne getirilerek haklarında uyuşturucu ticareti yapmaktan işlem yapıldı. Öte yandan R.H’nin İlçede bir mahallenin de muhtarı olduğu öğrenildi.

GÖREVDEN ALINMASI BEKLENİYOR

Şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Kurye olarak uyuşturucu sevkiyatı yapan Muhtar R.H, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Y.H, ise mahkeme kararı ile serbest bırakıldı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen muhtar R.H’nin ise içişleri bakanlığınca “ görevi kötüye kullanmak ve uyuşturucu sevkiyatı yapmaktan.” Görevinden alınacağı ifade edildi.

“EXTACY” YAKALANDI

KOM ekiplerinin ikinci adresi ise Akçaabat oldu. Yine başarılı bir çalışmaya imza atan ekipler; İstanbul’dan Trabzon’a “EXTACY” sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Bu doğrultuda hareket eden ekipler; İstanbul’dan gelen otobüsü Akçaabat’ta durdu. Şüpheli A.Ç’nin valizinde yapılan aramada Bin 493 adet “EXTACY” adlı uyuşturucu hap ele geçirildi.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şahıs İl Emniyet Müdürlüğüne getirilerek ifadesi alındı. Buradaki işlemlerinin ardından Mahkemeye sevk edilen A.Ç. Uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi. Öte yandan KOM ekipleri; uyuşturucu ile mücadelede karalı bir şekilde mücadelesine devam ediyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

20150924002859.jpg

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar İl Mücadele ekipleri yakalamış oldukları uyuşturucu madde ile iyi bayramlar yazarak İslam aleminin bayramını kutladı.

20150924002901.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber