Trabzon'da Milletvekili Muhtar atışması

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, “Chp Trabzon milletvekili Haluk Pekşen’in “Ülkenin cumhurbaşkanı ‘nın seçimlerde muhtarlar üzerinde ciddi finans desteği sağladığı bir seçim yaşadık” şeklinde bir cümle kurarak

Trabzon'da Milletvekili Muhtar atışması
Haber61 – Haber Servisi - Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, “Chp Trabzon milletvekili Haluk Pekşen’in “Ülkenin cumhurbaşkanı ‘nın seçimlerde muhtarlar üzerinde ciddi finans desteği sağladığı bir seçim yaşadık” şeklinde bir cümle kurarak tüm muhtarları zan altında bırakmıştır ve bu sözlerini ispat etmesi gerekmektedir.” dedi. 
bekir-akturk.jpg
Trabzon da siyaset yapan hem de milletvekilliğine kadar yükselmiş birisinin bu tür açıklamalarla tüm muhtarları karşısına alması şaşkınlık vericidir ifadelerini kullanan Aktürk, “  Haluk Pekşen’in muhtarlık müssesesini ve muhtarları tanımadığı bir kez daha görülmüştür. Kimse muhtarlar ile para sözcüğünü yan yana kullanamaz. Muhtarlar toplum için uğraşan, mücadele veren hiçbir çıkar gözetmeden halk için emek veren kişilerdir. Bu tür açıklamalar hem muhtarlık müessesesini hedef alıyor dolayısıyla da halkı hedef alıyor. Muhtar halk dır. Halk Muhtardır” şeklinde konuştu.
haluk-peksen.jpg
Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk,”  1 kasım seçimlerinde seçim kuruluna müracaat ederek muhtarların sandık bölgelerinden uzaklaştırılmasını isteyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük bir yanılgı içinde olduğunu söyledi.
 
Aktürk “Muhtarların partisi olmaz. Bunu siyaset yapan herkesin bilmesi gerekmektedir. Bu davranış muhtarları ziyadesiyle üzmüştür. Kimse biz muhtarları siyaset malzemesi yapmasın. Biz siyasetin dışındayız. Bizi siyasetin içine sokmaya çalışmasın. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim döneminde demokrasi sözcüğünü ağzından düşürmeyenlerin, demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan muhtarları sandıklardan uzak tutmaya çalışması art niyetin göstergesidir” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber