Trabzon’da medyumdan medet umdu dolandırıldı

Trabzon’da dolandırıcılık vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Medyumdan medet uman genç kadın dolandırıldı. Bir diğer kişi ise temizlik ürünü almak isterken parasından oldu.

Trabzon’da medyumdan medet umdu dolandırıldı

Trabzon’da sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği medyumdan medet uman genç kadın dolandırıldı. Bir başka olayda ise temizlik ürünü almak isteyen kişi parayı dolandırıcıların hedefi oldu.

Araklı ilçesinde İ.A. isimli genç kadın sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği bir medyuma sorunlarından bahsetti. Medyumun kendisine belli bir ücret karşılığında yardımcı olacağını söylemesi üzerine İ.A., bir miktar para gönderdi.

Sonrasında isteklerinin yerine gelmesi için tekrar para istenen İ.A., şahsa tekrar para gönderdi. Sonraki süreçte İ.A., aynı şekilde 4 defa daha para gönderdi. Son gönderdiği paradan sonra hesaba ulaşamayan İ.A. dolandırıldığını anladı. Toplamda bin 100 TL dolandırılan İ.A., Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’na başvurdu. 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla failler tespit edilirken yakalanmaları için çalışma başlatıldı.

TEMİZLİK ÜRÜNÜ ALMAK İSTERKEN DOLANDIRILDI

Akçaabat ilçesinde bir kişi sosyal medya üzerinden temizlik malzemesi almak istedi. 

Temizlik ürünü satan kişi ile irtibata geçen şahıs, Bin 600 TL gönderdi. Ürünler gelmeyince dolandırıldığını anlayan şahıs Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’na başvurdu. 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla failler tespit edilirken yakalanmaları için çalışma başlatıldı.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler