Trabzon'da meclis üyesinden Büyükşehir'e otopark tepkisi: Yaşanan bu zararın hesabını kim verecek?

CHP’li Ortahisar Meclis üyesi Cüneyt Zorlu’dan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun açıklamalarına tepki.

Trabzon'da meclis üyesinden Büyükşehir'e otopark tepkisi: Yaşanan bu zararın hesabını kim verecek?

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde eylül ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Toplantıların ilk gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Tanjtan'ta yapılan katlı otopark projesi ile ilgili de bilgi veren Zorluoğlu "Tam otomatik katlı otoparkı için meclisimizin kararı ile tek tek ve toplu olarak satış izni almıştık. Geçen günlerde tek olarak satış için ihale düzenledik katılan olmadı. 15 günlük süre sonunda da yine katılan olmadı ve otopark bölümünü büyükşehir olarak biz işleteceğiz. Dükkânlar için de ilerleyen zamanlarda tek tek ihale yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların ardından Ortahisar belediyesi meclis üyesi Cüneyt Zorlu’dan tepki geldi.

Zorlu “Yanlış proje ve zarar” başlığı altında Zorluoğlu’nun açıklamalarını eleştirdi. 750 araçlık otoparkın 350 araca düşürülmesinin yanlış olduğunu belirten Zorlu”750 araçlık kalsaydı kirası belediyeyi ihya ederdi.” İfadelerini kullandı.

Zorlu ayrıca “Cumhuriyetin bütün ürettiklerini bir çırpıda satanlar. Kendi borçlanarak yaptıklarını satmayı da beceremiyorlar.” İfadelerini kullandı.

Zorlu “ Trabzon büyükşehir belediyesi sayın Gümrükçüoğlu zamanında büyük bir reklam ile Hacıkasım’da kamulaştırmalar sonucu 750 araçlık otopark yapımını bizlere duyurmuştu. Daha sonra 310 araç alabilecek şekilde otopark küçüldü ve bir kısmı dükkân ve kafe şekline dönüştürüldü.

Yaklaşık kamulaştırma ve yapım bedeli olarak 150 milyon gibi bir harcama yapıldığı kendi açıklamaları ve iller bankasından alınan kredilerin bugünkü faiz hesabıyla çıkıyor.

Oysa bu gün 2. kez yapılan ihale sonucunda kimsenin 121 milyonluk ihaleye girmediği belli oldu. Yani iş tamamen yanlış yapıldı amacından uzaklaştı ve zarar etti.” Şeklinde konuştu.

“Yaşanan bu zararın hesabını kim verecek?” Diyen Zorlu “Bariz şekilde görülen bu zararı hangi vekil ya da başkan üstlenecek. Hesabını kim verecek. Buna sahip çıkan vekiller, il yada ilçe başkanları, belediye başkanları ne diyecekler.???

Eleştirmekten bıktık. Vatandaşlarımız doğrularını da söyleyin diyor. Söylüyoruz ama inanın yok denecek kadar az.

Aylardır biten yatırım ne satılıyor ne işletiliyor.

Cumhuriyetin bütün ürettiklerini, bir çırpıda satanlar. Kendi borçlanarak yaptıklarını satmayı da beceremiyorlar.

710 araç olarak kalsaydı kirası belediyeyi ihya ederdi. Bizi dinleyin diyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler