Trabzon’da Kuyumcu Kent projesinden vazgeçildi mi? Açıklama geldi

Trabzon’da Kuyumcu kent Projesinden vazgeçildiği iddialarına yanıt geldi.

Trabzon’da Kuyumcu Kent projesinden vazgeçildi mi? Açıklama geldi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kuyumcu Kent projesi gündem oldu.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in Kuyumcuların "Kuyumcu Kent" Projesi’nden vazgeçtiği yönündeki sorusunu yanıtlayan Başkan Zorluoğlu “Bana böyle bir bilgi gelmedi" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin “Pazarkapı 3. Etap kadınlar halinin civarında bir kentsel dönüşüm alındı mecliste. Bakanlıktan görüş alındığını ve çalışma yapıldığını söylemiştiniz. Vatandaşlar ipotek veremiyorlar işlem yapamıyorlar son durum nedir?

Pazarkapı’ya TOKi çok güzel bir balık hali yapıldı. Ancak burada ekmekçi köfteci yapıldı. Surların dibinde bir çalışma gördük. Nedenini sorduk seyyarlar için yer yapılıyor? Kira ödeyen esnaflar sitem ediyorlar onlar daha ucuz satabiliyor diyorlar. Hem bundan dolayı hem de tarihi sur dibi olduğundan vazgeçilmesini istiyorum.

Kuyumcu kent projesi başladı. Fakat kuyumcu arkadaşlar ile konuştuğumuzda kuyumcuların buraya rağbet etmediğini ve fiyatların yüksek olduğunu ve projeden vazgeçeceklerini söylediler. Bu doğru mudur?

65 yaş üstü vatandaşlarımıza devletimiz ücretsiz ulaşım hakkı verdi. Trabzon’da Son zamanlarda belediye otobüslerinde şöyle bir uygulama var. 65 yaş üstü vatandaş otobüse kartı okutunca bedava diye bir ses geliyor. Neden vatandaşlar bu bedava bu öğrenci diye söylensin. Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.“ sorularını sordu.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Zorluoğlu sorulara cevaben şu ifadeleri kullandı: 

"Pazarkapı ile ilgili konuda bir çalışma yapıldı. Bakanımızla görüşeceğim. Mayıs ayı meclisinde o konuda bir karar alabiliriz. Oradaki esnafımıza bir ay içerisinde bir haber vereceğiz. Bir ay daha sabretsinler. Balıkhane ile ilgili sıkıntılar ile ilgili ise balık satış yerleri olarak yapıldı. Farklı kullanımlar var. Ortahisar belediyesi o konu ile ilgileniyordu."

Söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Genç “Orası balıkhane yapıldı ama normal satıldı. Yapı kullanma belgesinde özgülenme yok. Yapılanma planında bir özgülenme varsa, bu durumu yeniden değerlendireceğiz. Yoksa ruhsat istendiğinde ruhsat vermek zorundayız.” dedi.

Murat Zorluoğlu konuşmasına devam ederek “Tarihi surlar dibinde seyyar satıcılar için yapılan alan için ise; Molozun en ön tarafı eskiden beri balıkçı ve sebze ve meyve satanların olduğu bir yer var. Kötü görüntü vardı biz onu kaldıralım istedik ve arka tarafa koyalım dedik. Kurul izin vermedi. Bizde orayı düzelttik.

Kuyumcu Kent konusunda biraz oranın boyutunu küçülterek devam edelim dediler. Son görüşmede tamamını yapalım dediler. Orayı biz yapmıyoruz yer temin ediyoruz. Ama bana sizin dediğiniz gibi bir konu gelmedi.

Otobüs biletleri ile alakalı bir ses durumu var mı bilmiyorum ama düzeltiriz“ dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber