Trabzon’da KPSS düzenlemesi

Trabzon’da KPSS için ulaşımda ek seferler konuldu.

Trabzon’da KPSS düzenlemesi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediyesi yarın (22.11.2020 Pazar) yapılacak olan KPSS için otobüs saatlerinde düzenleme yaptı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 21.11.2020 Cumartesi saat 20:00’de başlayan sokağa çıkma yasağı 22.11.2020 Pazar günü saat 10:00’da sona erecek. 

KPSS SINAVI YAPILACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim (2020-KPSS Ortaöğretim) 22.11.2020 Pazar günü saat 10:15’te yapılacak.

OTOBÜS SATLERİNDE DÜZENLEME

Sınava girecekler sokağa çıkma yasağından muaf tutulurken Trabzon Büyükşehri Belediyesi de sınava girecekler için otobüs saatlerinde düzenleme yaparak ek seferler düzenleyecek. Beşirli-KTÜ hattına konuşacak ek seferler saat 08:30, 08:45, 09:00 ve 09:15’te Beşirli mahallesi kalkışlı olarak gerçekleştirilecek.

Trabzon’da KPSS düzenlemesi

KPSS HAKKINDA

188 sınav merkezinde saat 10.15'te başlayacak sınavda adaylara 120 sorudan oluşan "Genel Yetenek" ve "Genel Kültür" testleri uygulanacak. Adaylara 130 dakika süre verilecek.

KPSS Ortaöğretim adayları, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ÖSYM tarafından yapılacak sınavlara katılacağını sınav giriş belgeleriyle belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Sınav sonuçları, 24 Aralık'ta açıklanacak.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİNE DİKKAT EDİLECEK

Sınavda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirler alınacak. 

Sınav binalarının ve salonlarının sınavdan önce detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte edilecek.

Koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevlilerce maske ve dezenfektan dağıtılacak, isteyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Sınav görevlilerine maske ve dezenfektan ile lateks eldiven de dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maskelerini ve siperliklerini de kullanabilecek.

Sınav görevlilerinin Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek. Kovid-19 belirlenen sınav görevlilerinin görevleri iptal edilerek yerlerine yeni görevlendirmeler yapılacak.

Kovid-19 ile ilgili durumu olan adaylar da HES kodlarından belirlenecek ve Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda Kovid-19 durumlarına göre gruplara ayrılacak ve sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak. Bu durumda olan adaylar, ÖSYM tarafından SMS ile sınavdan önce bilgilendirilecek.

Yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine giremeyecek. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta sosyal mesafenin korunması için sınav görevlilerince yönlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber