Trabzon’da Korsan taşımacılık operasyonu - 2180 araç kontrol edildi

Trabzon’da Trafik ekipleri korsan taşımacılıkla ilgili çalışma yaptı.

Trabzon’da Korsan taşımacılık operasyonu - 2180 araç kontrol edildi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da Korsan taşımacılıkla ilgili olarak trafik ekipleri tarafından yapılan çalışmada 2180 araç kontrol edildi.

Edinilen bilgiye göre 16-29 Aralık 2019 tarihleri arasında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü merkez, ilçe trafik ekipleri ve Bölge Trafik Denetleme görevlileri tarafından özellikle ticari araçlara yönelik uygulama yapıldı.

Yapılan uygulamada 2180 araç kontrol edilirken 40 Sürücüye Taksimetre kullanmamak, 12 Sürücüye Muayenesiz araç ile trafiğe çıkmak, 12 Sürücüye Muayenesiz araç ile trafiğe çıkmak, 2 Sürücüye Görüşü engelleyecek şekilde aksesuar kullanmak, 3 Sürücüye Emniyet Kemeri Kullanmamak, 1 Sürücüye ve araç sahibine Geçici olarak sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak, 3 sürücüye mesleki yeterlilik belgesi olmadan araç kullanmak, 3 sürücüye Araçları motorlu araç tescil belgesinde gösterilen Maksadın dışında kullanmak, 1 sürücüye araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamak, 1 sürücüye ilk kez alkollü araç kullanmak, 3  sürücüye Kırmızı ışık ihlali, 1  Sürücüye trafik işaret ve levhalarına uymamak, 1 Aracın Tescil Plakasına aksine bir işaret bulunmadıkça Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklememek, 1 aracın tescil plakasına araçları motorlu araç tescil belgesinde gösterilen Maksadın dışında sürülmesine izin vermek, 1 Aracın tescil plakasına trafiği düzenleme ve denetim ile görevli trafik zabıtası veya özel kıyafetler ve işaret taşıyan diğer yetkili kişilerin uyarı ve işaretleri uymamak olmak üzere 70 araç sürücüsüne ve 3 aracın tescil plakasına toplam 35 bin 925 TL Cezai işlem uygulandı. 

Ayrıca Araçları motorlu araç tescil belgesinde gösterilen Maksadın dışında kullanmaktan işlem yapılan 3 araç 15 gün süre ile trafikten men edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber