Trabzon’da koronavirüs vaka sayısında artış

Trabzon’un koronavirüs rakamlarında son durum... Vakalardaki artış nedeniyle karantina uygulamaları da devreye girdi

Trabzon’da koronavirüs vaka sayısında artış

Haber61 Haber Servis

Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayılarındaki dalgalanmalar Trabzon’da da kendini gösteriyor.

Normalleşme süreci öncesinde 10’lu rakamlara düşen pozitif vaka sayısı son olarak dün 30’a yükselmişti. Bugün de Trabzon’daki artış sürerken toplamda 50 kişinin hastanelerde koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü bildirildi.

Hastalar arasında 2 kişinin ise yoğun bakımda tedavi altında tutulduğu öğrenildi.

ANİ ARTIŞLAR KARANTİNALARI BERABERİNDE GETİRDİ

Trabzon’a özellikle il dışından gelen vatandaşlarla birlikte başlayan vaka sayısındaki artış son günlerde ani bir yükseliş gösterince Trabzon Valiliği açıkladığı kararlarla bir çok bölgede karantina uygulamasına geçildiğini duyurdu.

Dün Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi’nde bir apartmanın karantinaya alındığı açıklanırken bugün de Araklı İlçesinin Taşönü Mahallesi’nin tamamı, Çaykara İlçesi’nde bir apartman ve bir sitede 6 hane, Of ilçesinde de 4 ev karantinaya alındığı bildirildi.

UYARILARA DİKKAT!

1 pozitif vakanın en az 20 kişiye bulaştırma riski olduğunu hatırlatan yetkililer, ani artış nedeniyle tekrar sosyal mesafe ve maske konusunda vatandaşları uyardı ve herkesi daha sorumlu davranmaya davet etti.

Trabzon Valiliği’nin açıkladığı resmi karantina duyurularının detayları şu şekilde;

Trabzon’da koronavirüs vaka sayısında artış

Trabzon’da koronavirüs vaka sayısında artış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber