Trabzon’da kitap fuarı açılışı yapıldı

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarının açılışı yapıldı.

Trabzon’da kitap fuarı açılışı yapıldı

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 25 Mart – 03 Mart tarihleri arasında Ortahisar belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilecek olan kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Bugün saat 15:00’da gerçekleştirilen açılış törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, Dernek başkanları, belediye meclis üyeleri ve bir çok isim açılışa katıldı.

Açılışta konuşan Ahmet Metin Genç "Bu şehir bu yıl yaptığımız her etkinliğimiz 8. Şampiyonlukla anılacak ondan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Kitap fuarımızı o sene bu sene dediğimiz sene yapıyoruz. Şehrimizin alameti fa bu şehir kültür ve sanat şehri. Kadim medeniyetlerin gelip geçtiği tarihi bir şehir. Bu değerleri yaşamak istiyorsak, devraldığımız sorumluluğun gereğini yapmalıyız. Okumak daha çok okumak öğrenmek daha çok bilgiye ulaşmak da bunların yollarından birisi. Bu nedenle İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle çok iyi bir mesai birlikteliği yaptık. Onlara teşekkür ediyorum. Bu topraklardaki en büyük sorumluluklardan biri eğitime yatırım. Belediyemiz bünyesinde 10 gün boyunca kitap kokusunu teneffüs etmek istedik. 33 kıymetli yazarımız 10 gün boyunca 90 yayın yayınevi ile birlikte burada bizimle olacak.

Turgut Cansever söylüyor “ Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tarumar eder.”

Mustafa Kemal Atatürk’ün de şu sözünü paylaşmak istiyorum “2 kuruş elime geçince 1kuruşunu kitaplara verirdim. Böyle yapmasaydım böyle olamazdım”

Bütün bunların ötesinde bize inancımızın emrettiği ilk emir “Oku”. O nedenle hem geleceğimizi tesis ederken bu medeniyet yolcuğumuzu sürdürürken bu tür etkinliklerle gelecek neslimiz için bu fuarı tertip ediyoruz." ifadelerini kullandı

90 YAZAR, 30 YAYINEVİ KATILACAK

25 Mart-03 Nisan tarihleri arasında Ortahisar Belediyesi hizmet binasında düzenlenecek fuara yazarlar Sinan Yağmur, Kahraman Tazeoğlu, Nurullah Genç, Saniye Bencik Kangal, A. Haldun Terzioğlu, İlker Öz ile Bahadır Yenişehirlioğlu katılacak. Fuara katılacak yazarlar kitap seveler için kitaplarını imzalayacak. Toplamda 90 yayınevinin ve 33 yazarın katılacağı kitap fuarında kitap severlerin ilgiyle takip edeceği birbirinden güzel konferans, söyleşi, imza günü ve konser etkinlikleri düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber