Trabzon’da "kimlik fotokopin bende" diyerek 24 bin TL dolandırdılar

Ağına düşürdükleri kadını telefon yöntemi ile dolandıran şahıslar 24 bin TL’lik vurgun gerçekleştirdi.

Trabzon’da "kimlik fotokopin bende" diyerek 24 bin TL dolandırdılar
Haber : Şükrü Üçüncü
 
Trabzon’da bir kadını ağına düşüren dolandırıcılar 24 bin TL’lik vurgun yaparak kayıplara karıştı.
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Ortahisar ilçesinde yaşayan 51 yaşında ki; A.T. isimli kadını telefon ile arayan dolandırıcılar kendisini polis olarak tanıttı. A.T.’ye  “ Bir kuyumcu soyuldu ve senin de bu kuyumcuda kimliğinin fotokopisi bulundu. Evde bulunan altınlarını sana söylediğimiz yere getir tespit yapacağız.” dedi. Dolandırıcıların bu sözleri üzerine A.T. evde bulunan 34 adet altın kart, iki bilezik ve 2 bin 500 TL parayı yanına alarak evden çıktı.
 
DOLANDIRICILAR “BİZE KIZIM DE”
 
Bu esnada telefon dolandırıcıları ile sürekli cep telefonundan konuşan kadın şahıslara, “ Beni mi dolandırıyorsunuz yoksa?” sorusunu sormasının ardından telefonun ucundaki dolandırıcı, “ Sen devletin polisiyle nasıl böyle konuşursun. Senin ismin bu olayda geçiyor ve bizlerde bu olayı araştırıyoruz. Telefonu kapatma taksiye bin ve Meydana gel.” dedi. Dolandırıcılara kendini kaptıran A.T. şahsın tüm söylediklerini yerine getirdi. Telefonda kendisine kızım diye hitap etmesini istediği dolandırıcıların tüm dediklerini yerine getiren A.T. altınları Kunduracılar Caddesinde bir kuyumcuda bozarak şahısların belirtmiş olduğu adrese gitti.
 
ARADIĞI NUMARA CEVAP VERMEYİNCE GERÇEK POLİSE GİTTİ
 
Bu sırada sürekli olarak telefonda dolandırıcılarla konuşan A.T’yi Uzunsokak girişinde bulunan bir otoparka yönlendiren dolandırıcılar poşetin içerisinde bulunan 24 Bin TL’yi bir kenara bırakmasını istedi. A.T.’de bu söylemleri yerine getirerek parayı istedikleri yere bıraktı. Saat 15:00 sularında kendisini arayan telefon numarasını arayan A.T. kimsenin cevap vermemesi üzerine şüphelenerek Taksim Polis Merkezine giderek polis ekiplerinden yardım istedi.
 
GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDECEKLER
 
Polis merkezinde A.T. durumu anlatarak ekipler ile birlikte parayı bıraktığı yere gitti. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri; kadının parayı bıraktığı yerde çalışma başlattı. Güvenlik kameralarından yola çıkan ekipler şahısların kimliklerini tespit etmeye çalışıyor. A.T’yi telefon ile arayan şahısların kullanmış olduğu cep telefonu numarası ise; Şanlıurfa ilinde bir şahsa ait olduğu tespit edildi. Olayla alakalı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler