Trabzon’da kendini Başkomiser diye tanıtıp dolandırmaya çalıştı! Filmlere konu olacak operasyon

Trabzon’da kuyumcu soygunu var diye kandırdığı kişiyi Başkomiserim diyerek dolandırdı.

Trabzon’da kendini Başkomiser diye tanıtıp dolandırmaya çalıştı! Filmlere konu olacak operasyon

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’da yaşanan dolandırıcılık olayı “Yok artık” dedirtti.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde 65 yaşındaki H.Ç.’yi arayan dolandırıcılar kendilerini Başkomiser olarak tanıtıp, tarafından “ Kuyumcu soygunu meydana geldi, evinizde arama yapmaya birazdan Jandarma gelecek,ziynet eşyanızı bozdurup,nakit paranızla birlikte vereceğimiz hesaba yatırın ve telefonu kapatmayın” diyerek ikna ettiler.

Telefon kapanmadığı için H.Ç.’ye ulaşılması da böylece engellenmiş oldu.

Bu durum üzerine hemen bölgede faaliyet yürüten bankalar, PTT şubeleri uyarılarak H.Ç. isimli şahısın işlemlerinin yerine getirilmemesi istendi.

H.Ç. isimli şahısın evinde bulunan altınları kuyumcudan bozdurarak 78160 TL. paraya çevirdiği ve bir bankaya giriş yaptığı öğrenen banka görevlilerinin ve banka önünde bekleyen Trabzon İl J.K.lığı personelinin dikkati sayesinde, şahıs parayı verilen İBAN numarasına göndermesi engellenilerek dolandırılması önlendi.

Trabzon İl J.K.lığınca şüpheli şahıslar tespit edildi ve yakalama çalışmalarının devam etti belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber