Trabzon’da karantina altında bulunan yerler var mı? İşte son durum

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Trabzon’da karantina durumu konusunda açıklama geldi.

Trabzon’da karantina altında bulunan yerler var mı? İşte son durum

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’da koronavirüs tedbirleri uygulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar sürekli uyarılırken, vakaya rastlanması halinde ise tedbirler süratli bir şekilde uygulanıyor.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta karantina konusunda açıklama yaparak “Karantinada dikkat etmemiz gereken iki konu var. Biz bir yerde vaka tespit ediyoruz, o vakanın bir başkasına bulaşmasını engellemek için tedbir almış oluyoruz. Karantina dediğimiz şey bundan ibaret. Biz o durumu gördüğümüz zaman, her durumda bu kararı alma kararlılığını gösteriyoruz. Bazen binayı, bazen daireyi, bazen mahalleyi, bazen bir ilçeyi karantina altına alma durumumuz olabilir. Şuanda çok büyük sıkıntılarımız çok şükür ki yok ve kontrol altına alabiliyoruz. Biraz vaka sayıları artış gösteriyor. O da il dışından gelenlerle hoş sohbet içerisinde olmaya çalışan veya “Geldim ben, bir gezeyim göreyim” denilen durumlarda sıkıntı yaşıyoruz. Temaslının temaslısı durumu oluşuyor, onları giderebilmek adına tedbirlerimizi alıyoruz.” İfadelerini kullandı.

ÇAĞLAYAN'DA KARANTİNA UYGULAMASI

Öte yandan bugün Çağlayan mevkiinde bazı evlerin karantinaya alınmasıyla ilgili soruya da yanıt veren Usta “Karantina konusunda ilimizde Çağlayan’ın yanısıra Ortahisar’da Maçka’da, Çaykara’da, Akçaabat’ta bazı tedbirlerimiz var. Ama halkın genelini sıkıntıya düşürecek tarzda tedbirler değil, vakayı sınırlı tutmak anlamında alınan kararlar bunlar. Halkı bu anlamda tedirgin olmaya sürükleyecek bir durumumuz yok.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber