Trabzon’da kanser hastaları için yeni ünite törenle açıldı! Randevu süreleri 7 güne inecek

Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi Numune Kampüsü’nde açılan yeni ünite kanser hastalarının tedavisinde hizmet verecek.

Trabzon’da kanser hastaları için yeni ünite törenle açıldı! Randevu süreleri 7 güne inecek

Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi Numune Kampüsü’nde açılan PET/CT ünitesi kanser taraması, kanser evreleşmesi, kanser tanısı gibi konularda hastaların hizmetine sunuldu.

Ünitenin açılış törenine Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon il Sağlık Müdürü Hakan Usta ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi katıldı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör doktor Süleyman Türedi yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Hastanemizin nükleer tıp kliniğindeki PET/CT ünitesinin açılışında sizlerle beraberiz. Ünitemizle alakalı sizlere bilgi vermek isterim. Ünitemiz teknolojik imkanların bize sunduğu en üst düzey cihazlarla donatılmış. Yaklaşım 400 metrekare alanda yaklaşık 10 tane personel ve iki uzman arkadaşımızın görev yapacağı. Kanser taraması, kanser tanısı, kanser evreleşmesi ve tedavisi ve sonrasındaki takibi açısından hastanemize önemli hizmetler sağlayacak. Bu ünitenin açılmasıyla beraber bölgemizde daha önce verilmeyen bir çok kanser türünün tedavi imkanını da sağlamış olacağız. Bölgemizden samsun Ankara gibi diğer illere sevk edilmesi gereken hastalarında tedavisini sağlamış oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Bu merkezden öncesinden bahsetmek gerekirse randevu sürelerimiz 40-50 güne uzarken, bir vatandaşın içerideki süresi 30 dakikalara sürerken, randevu sürelerimizi 7 güne çekiyoruz ve içerde kalma süresi 15 dakikalara düşüyor. Kanser tanısının konulması ve tedavisi için önemli bir hizmet. Daha önce yapılmayan hizmetler de göz önüne alındığında önemli bir tesis.

AK Parti Trabzon il Başkanı Sezgin Mumcu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı.

Böyle bir üniteyi şehrimize kazandıran sağlık bakanımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Pet/CT ünitesi onkolojik hastalar için önemli bir ünite. Böylelikle bölgemizdeki bu eksikliği kapatacak bir ünite. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Yaklaşık 19 senedir Türkiye bir çok atılımlara imza atıyor. Ama sağlıkta dünyaya parmak ısırtacak bir noktaya geldik. Avrupa’dan hastalarımız biz Türkiye’de tedavi olmak istiyoruz diyorlar ve Ambulans uçaklarla buraya getiriyoruz.

Burada da en büyük katkı siz değerli sağlık çalışanlarımızın. Biz vatandaşlar adına sizlere minnetlerimizi sunuyoruz. Sağlıkta önde oluşumuzun bir göstergesisiniz. Bundan 10-15 yıl önce Ankara’da tedavi olabilmek için sıkıntı yaşayan vatandaşımız artık bölgemizde her türlü tedaviyi olabiliyor. Özellikle Trabzon bölgenin bu alanda merkez olmuştur. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Bugün çok anlamlı bir açılış gerçekleştiriyoruz. Trabzon bölgemizin en önemli sağlık altyapısına sahip ilimiz. Bu anlamda ilimize yakışan sağlık hizmetlerinde geldiğimiz noktada bu yeni birimimizi hizmete sokuyoruz. Kanserde erken teşhis erken tanı çok önemli. İşte hizmete kazandıran bu cihazında ilimizde hizmet vermesi çok önemli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber