Trabzon’da jandarma ekiplerinden vatandaşlara maske

Trabzon İl Jandarma komutanlığı vatandaşlara maske dağıtıyor.

Trabzon’da jandarma ekiplerinden vatandaşlara maske

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İçişleri Bakanlığı tarafından Güvencinlik Dikimevi Müdürlüğü’nde üretilen maskeleri Vefa Destek Grupları, 112 Acil Servis görevlilerine ve yol arama ve kontrol noktalarındaki faaliyetler esnasında maskesi bulunmayan ve temin etme olasılığı olmayan vatandaşlara vermeye başladı.

Yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de can kayıplarına yol açan yeni tip korona virüs salgınında en çok ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin başında bez maske gelmektedir. Salgının yayılma hızıyla birlikte bez maske ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda, Jandarma Genel Komutanlığı oluşan maske ihtiyacının karşılanmasına destek olmak amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun talimatı ile kendi bünyesinde bulunan Güvercinlik Dikimevi Müdürlüğünde maske üretimine başlamıştır. Özel önlük, bone, eldiven ve maske takan personel tarafından üretilen bez maskeler, üretimin her safhasında kontrol edilerek dağıtım yapılmak üzere paketlenmektedir. Üretilen maskeler Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD personeli, bekçiler ve Vefa Sosyal Destek gruplarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere tertip edilmiştir.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığınca; tertip edilen maskeler 13 Nisan 2020 tarihinden itibaren Vefa Sosyal Destek Grupları, 112 Acil Servis görevlileri ile yol arama ve kontrol noktalarındaki faaliyetler esnasında maskesi bulunmayan ve temin etme olasılığı olmayan vatandaşlara verilmeye başlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber