Trabzon'da izinsiz dökülen toprak heyelana neden oldu

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’un Ortahisar’a bağlı Aktoprak Köyü’nde yaşayan 2 çocuk babası Kamil Kayaç’ın dramı göz yaşartıyor.   2 çocuğu ile mutlu bir şekilde yaşarken komşusunun kendi arazisine hafriyat dökmesiyle sona erdi. Çünkü

Trabzon'da izinsiz dökülen toprak heyelana neden oldu
Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’un Ortahisar’a bağlı Aktoprak Köyü’nde yaşayan 2 çocuk babası Kamil Kayaç’ın dramı göz yaşartıyor.
 
2 çocuğu ile mutlu bir şekilde yaşarken komşusunun kendi arazisine hafriyat dökmesiyle sona erdi. Çünkü o hafriyatlar bir süre sonra suni bir heyelana neden oldu. O bölgede ki 8 hane tıpkı Kamil Kayaç gibi evini boşaltmak zorunda kaldı. Şimdi komşusuna usulsüz bir şekilde hafriyat dökme izni veren İl Özel İdare yetkililerinin cezalandırılmasını ve devletin boşalttığı evinin ve dereye akan arazinin karşılığını istiyor. 
 
Eşinin ve annesinin mezarını bile taşımak zorunda kalan Kamil Kayaç, “Her gün buraya gelip arazime evime bakıyor. Her gün daha aşağıya kayıyor. 2012 yılından bugüne kadar mahkemeye gidip geliyorum. Usulsüz bir şekilde komşu araziye hafriyat dökme izni verdiler. Onlar toprak döktükçe bizim arazilerimiz dereye kaydı. Bu rezilliği şikayet etsemde giden gitti.. Adalet istiyorum. Beni mahkemelere düşürdüler. Anılarımı aldılar elimden” diye konuştu.
 
Kamil Kayaç’ın avukatları Remzi Başkan ve Alihan Çobanoğlu ise mağduriyetin hala giderilemediğini söylediler.
 
1-956.jpg
 
USULSÜZLÜK YAPILDI
 
Avukat Başkan, “Burada ciddi mağduriyetler söz konusu. İdare tarafından gerekli hassasiyet sağlanmazsa ileride telafisi imkansız zararlar doğabilir. Şimdiden arazi sahipleri evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Evlerde çatlaklar oluşmaya başladı ve birçok hane halkı yeni ev kiralamak zorunda kaldı. O dönem il özel idareden yol için alınan izin sadece dökülecek hafriyatı meşrulaştırmak için verilmiş olup il özel idarenin ilgili birim ya da kurul denetimine tabi tutulmadan verilmiştir. Belkide izni veren kurum çalışanından başka idari personelin haberi bile yoktur. Burada ilgili idare ve personelleri açısındanda usul ve yasalar ihlal edilmiştir." dedi.
 
2-403.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber