Trabzon'da İYİ Parti'den AK Parti'ye cevap: Alparslan Türkeş üzerinden bize söz söyleyemezler

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Uzun'dan AK Parti ortahisar İlçe başkanı Çebi'ye yanıt.

Trabzon'da İYİ Parti'den AK Parti'ye cevap: Alparslan Türkeş üzerinden bize söz söyleyemezler

AK Parti’nin Cumartesi gerçekleştirmiş olduğu İlçe Danışma meclisi toplantısının yankıları sürüyor.

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin Çebi’nin İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’e hitaben kullandığı “; ‘‘Daha dün, bu kadim topraklarda, bu kadim medeniyette esnaf ziyaretinde bir esnafın bu topraklar ‘Kürdistandır’ ifadesi karşısında el pençe duranlara, MHP’nin onursal lideri Başbuğ Aslan Türkeş’in ifadesiyle cevabımız olacak: Kuruluş yıl dönümünde o başbuğ Aslan Türkeş’in resmini de arka planda asıyorlar. Başbuğ Aslan Türkeş’e soruyorlar, federasyon o keskin ve vakur duruşuyla tek kelime söylüyor bunlara: Yıkıl oradan köpek. Keşke diyebilseydiler ama, bu salonda diyemediklerinizi net bir şekilde ifade ediyoruz, Başbuğ’un mirasını asla yerde bırakmıyoruz. ‘’ ifadelerine İYİ parti Ortahisar ilçe başkanı Erdal Uzun’dan ycevap geldi.

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun’dan, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi’ ye yanıt olarak şu ifadeleri kullandı:

Cumartesi günü gerçekleştirilen AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Danışma Meclisi toplantısında AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin ÇEBİ; ‘‘Daha dün, bu kadim topraklarda, bu kadim medeniyette esnaf ziyaretinde bir esnafın bu topraklar ‘Kürdistandır’ ifadesi karşısında el pençe duranlara, MHP’nin onursal lideri Başbuğ Aslan Türkeş’in ifadesiyle cevabımız olacak: Kuruluş yıl dönümünde o başbuğ Aslan Türkeş’in resmini de arka planda asıyorlar. Başbuğ Aslan Türkeş’e soruyorlar, federasyon o keskin ve vakur duruşuyla tek kelime söylüyor bunlara: Yıkıl oradan köpek. Keşke diyebilseydiler ama, bu salonda diyemediklerinizi net bir şekilde ifade ediyoruz, Başbuğ’un mirasını asla yerde bırakmıyoruz. ‘’ ifadelerini kullanarak isim vermeden İYİ Parti ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hakkında talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.

Uzun; 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren ülke genelinde gerçekleştirilen Esnaf ziyaretlerine devam eden Genel Başkanımız Meral Akşener’in Siirt ziyareti esnasında bir esnafın ‘’Burası Kürdistan’’ sözlerine Genel başkanımızın cevabını Sayın Çebi’ya duymamış ya da duymak istememiştir.

Hatta Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Kasım 2013 tarihinde Ak Parti Gurup toplantısında bu millet köksüz değildir. Bu millet reddi miras yapacak, ecdadını unutacak, ecdadına sırt çevirecek bir millet değildir, çok uzağa gitmeye gerek yok. Şurada 90 yıl, 100 yıl öncesine gidin, MHP’nin, CHP’nin yöneticileri şurada gitsinler meclis kütüphanesinde, ilk meclis zabıtlarını gizli celse zabıtlarını okusunlar, milletvekilidirler okuma hakları var, bugün MHP ve CHP neye karşı çıkıyorsalar, orada ilk meclis zabıtlarında karşı çıktıkları ne varsa o zabıtlarda görecekler. Gazi Mustafa Kemal’in nutuklarında görecekler. Kürt kelimesini o mecliste görecekler. Daha geçmişe, Osmanlıya gittiklerinde Doğu, Güney Doğunun, kürdistan eyaleti olduğunu görecekler, Kürt kelimesini o mecliste görecekler, Gürcü, Laz, Arap, Boşnak kelimelerini o zabıtlarından görecekler, kürdistan kelimesini o meclis zabıtlarında görecekler. Ana hasır İslam kavramını o zabıtlarda görecekler kendi tarihini bilmeyen cehalet ve karanlıktan başka hiçbir şey söylemezler… Bunlar tarihimizin devrettiği mirastır. Bunları görmemezlikten gelemezler… Genel Başkanının ifadelerini Çebi’ ye hatırlatmak isteriz.

Sayın Akşener’in bu konu hakkındaki cevabı çok açık ve nettir. "İnsanların Kürt, Türk, Alevi, Sünni olması etnik aidiyetleridir. Dini aidiyetlerine, mezhepsel aidiyetlerine herkes saygı duymak zorundadır. Sen, 'Burası Kürdistan' diye tariflersen... Ben başından beri bir şey söylüyorum. Bu coğrafyada, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne'den Kars’a, oraya kadar olan sistemin içinde pek çok etnik aidiyet var, pek çok dini, yani Müslümanlığın içinde farklı farklı inançlar var, mezhepler var. Bunlarla ilgili biz bir miyiz, bütün müyüz? Sen buna 'evet' diyorsan... Seni inkâr eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil. Bu ayrışmadır. Bunu kabul etmem mümkün değil" İfadelerini Sn. Çebi’ye hatırlatmak isteriz.

Uzun açıklamasının devamın ise;

"Ak Partinin Ortahisar İlçe başkanı Çebi’nin Başbuğ Alparslan Türkeş’in mirasına sahip çıktığını’’ belirtirken, biz devletimizin mahrem olan kozmik odasına girilmesini sağlayan, Habur'da kurulan çadır mahkemeleri ile Türk adaletinin itibarini yok eden, Türk milliyetçilerine kafatasçı, kandan beslenen, Fatiha bilmez diyen milliyetsizler; Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ üzerinden bize söz söyleyemez! Bizim milli değerlerimize olan bağlılığımıza dil uzatamaz!

Başbuğ sizin bugünlerinizi görse mirastan ret ederdi.

Geçtiğimiz hafta kutladığımız İYİ Partinin 4. Kuruluş yıl dönümde yapılan etkinlik ve yoğun kalabalık göstermiştir ki milletin teveccühü İYİ Partiye dönmüş vaziyettedir.

Bu sorumluluğunun bilinci ile hareket ederek İyiler ve cesurlar hareketi lideri Sayın Meral Akşener ve kadroları Hz. Ömer’in adaletli yolunda Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Milliyetçi, Kalkınmacı ve Demokrat bir siyaset anlayışı ile Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ'in de hedeflediği bir Türkiye inşaa etmek için siyaset yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber