Trabzon’da İskender alarmı! Yiyen hastaneye koştu

Trabzon’da bir gün arayla aynı lokantadan yemek yiyenler hastanelik oldu.

Trabzon’da İskender alarmı! Yiyen hastaneye koştu

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’da bulunan bir alışveriş merkezinin yemek katında bulunan, et döner ve iskender ağırlıklı satış yapan bir lokantalar zincirinin şubesi olan işletme, bugünlerde yaşanan olaylarla gündeme geliyor.

Bu şubede yemek yiyen müşterilerin bir kısmı zehirlenme şüphesiyle hastanelerin acillerine koştular.

15 Ocak ve 16 Ocak 2020 tarihlerinde Trabzon’daki alışveriş merkezinin yemek katında bulunan lokantalar zincirinin şubesinde yemek yiyen müşteriler, evlerine gittiklerinde mide ağrısı ve bulantısı ile karşılaştıklarını belirttiler.

Hastanelerin acil servislerine başvuran vatandaşlara gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu.

Aynı şikayetten gelenler artınca…

Zehirlenme şüphesi ile başvuranların sayısı artınca hastane polisi de harekete geçti. Hastalardan alınan ifadelerde aynı işletmeden et döner ve iskender yendiğinin beyan edilmesi sonucu soruşturma başlatıldı. Ayrıca bir çok müşterinin de Alo 174 gıda hattına şikayette bulunduğu öğrenildi.

Numune alındı

Tüm bu gelişmelerin ardından konu Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü’ne iletilince yetkililer harekete geçti. İşletmede satılan İskender ve diğer yemeklerden alınan örnekler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Para veya kapatma cezası!

Halihazırda faaliyetlerine devam eden işletme için bir işlem yapılıp yapılmayacağı, laboratuvardan gelecek sonuçlar sonrası belli olacak. Olumsuz bir sonuç gelmesi durumunda işletmeye para cezası hatta kapatma cezası verilebileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber