Trabzon'da intihar eden Ahmet Mavi Balina kurbanı mı? İşte yanıtı

Trabzon'da intihar eden lise öğrencisi Ahmet'in Mavi Balina oyunu nedeniyle intihar ettiği öne sürülmüştü. Açıklama geldi...

Trabzon'da intihar eden Ahmet Mavi Balina kurbanı mı? İşte yanıtı

Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde yaşayan Ahmet Kağan G. (16), evlerinin bahçesinde tabancayla başına ateş ederek intihar etmiş ve Ahmet Kağan G.'nin intihar etmeden önce 'Mavi Balina' oyunu oynadığı öne sürülmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, “Kurum görevlilerimiz Ahmet Kağan’ın sınıf arkadaşları ile tek tek görüşmeyi sürdürüyor. 172 öğrenci ile tek tek görüşülüyor.  İntiharın ‘Mavi Balina’ oyunu ile ilgili olduğuna dair şu ana kadar bir bulguya rastlanmadı.” diye konuştu

 UZMANLAR 172 ÖĞRENCİ İLE TEK TEK GÖRÜŞÜYOR

Kurum görevlilerinin Ahmet Kağan’ın sınıf arkadaşları ile tek tek görüşmeyi sürdürdüğünü belirten Ahmet Kurt , “Görüşmeler sonucu bazı bilgilere ulaşıldı. Ahmet Kağan’ın son zamanlarda intihardan bahsettiği, ‘Şu kayadan atlasak ne olur?’ dediği ve buna benzer şeyler söylediği ifade edildi. Uzmanların yoğunlaştığı, Ahmet Kağan’ın derin, duygusal bir ruh hâli içerisinde olduğu.” dedi.

MEDYA BAĞIMLILIĞI MADDE BAĞIMLILIĞINA EŞ DEĞER

Madde bağımlılığının yanına bir de medya bağımlılığının eklendiğini belirten Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, “ Globalizmin bir oyunu olarak mı değerlendirmek gerek bilemiyorum ama muhakkak suretle zararlı alışkanlıklar, zararlı oyunlar bir şekilde ülkemiz üzerinde pazarlanıyor. Bunlarla da gençliğimiz yok ediliyor. Madde bağımlılığının yanına bir de medya bağımlılığı eklenmiş oldu. 'Aile Eğitimi' birimimiz var. Okulların başlamasıyla birlikte harekete geçti, medya bağımlılığını da o eğitime ekledik. Meslek elemanları okulları tek tek dolaşarak bu konuyla ilgili hem öğretmenlere hem de öğrencilere bir farkındalık eğitimi veriyor. Medya bağımlılığı madde bağımlılığına eş değer görülüyor.” diye konuştu.

BROŞÜR HAZIRLANIYOR

Ailelerin duyarlı ve dikkatli olması gerektiğini belirten Kurt, medya bağımlılığı ile ilgili bir broşür hazırladıklarını söyledi. Sadece Trabzon’da değil, Türkiye genelinde bir çalışma yürütüldüğünü belirten Kurt, “Broşür konusunda Genel Müdürlüğün onayını bekliyoruz. Bu broşürü Trabzon'daki bütün ailelere ulaştırmaya hedefliyoruz. Çocuklar artık dengeli beslenemiyor, dengeli uyuyamıyor. Girişim Teknolojileri Genel Müdürlüğümüzün de bu konuda bir adım atması lazım. Topyekûn bir mücadeleye girilmesi gerekiyor.” dedi.

“MAVİ BALİNA” OYUNU NEDİR?

Ahmet Kağan’ın intiharında “Mavi Balina” adlı oyunun bulgusuna rastlanmadı

“Mavi Balina” oyunu, oyunculara çeşitli görevler veriyor. Oyuncuları 50 gün içinde çeşitli eylemler yapma konusunda ikna eden oyunda son görev olarak intihar etmeleri isteniyor. Oyun sonunda başarısız olan oyunculara ise “Öl, nasıl olsa tekrar doğacaksın!” şeklinde telkinlerde bulunuluyor. Türkiye’de artan vakalar üzerine Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Mavi Balina oyununa karşı 2017 Kasım ayında üç koldan çalışma başlatılmıştı.

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber