Trabzon’da ilginç sergi: Bir tarafta örs, çekiç, ağır makineler, bir tarafta resimler

Trabzon’da imzalanan işbirliği protokolü ile ilginç bir sergiye imza atıldı.

Trabzon’da ilginç sergi: Bir tarafta örs, çekiç, ağır makineler, bir tarafta resimler
KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi - Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İşbirliği kapsamında GSF Öğretim Elemanları “Sanat Köprüsü” Konulu Sergi gerçekleştirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları tarafından hazırlanan “Sanat Köprüsü”  konulu Sergi Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri Atölyesi’nde açıldı.

Ortahisar Kaymakamlığı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları İşbirliği Protokolü kapsamındaki ilk etkinlik olan sergide, Resim, Heykel ve Fotoğraf alanlarından eserler yer aldı.
Renkli bir atmosferde gerçekleşen sergiye, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sonay Çevik, Güzel Sanatlar Fakültesi Hocaları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar, öğretmenler, gönül elçileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada, serginin üniversite ile meslek liselerini bir araya getirmesinin yanı sıra sanat ve zanaatkârı buluşturan önemli bir sergi olduğuna dikkat çekti. Sergide farklı bakış açıların ortaya konulduğunu belirten Kaymakam Hatipoğlu, KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sonay Çevik’e projeye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sonay Çevik proje hakkında bir değerlendirme yaparak Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Serkan Aydın koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda Mesleki Eğitim gören öğrencilerinin yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi, mesleki anlamda gelecekte yenilikçi ürünler tasarlayabilmelerinin sağlanabilmesi hedeflendiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Sonay Çevik “sanat köprüsü” adı altında sunulan bu serginin; gerçekleştirmeyi planladıkları sergi ve benzeri etkinlikler dizisinin birincisi olduğunu da vurguladı. 

Sergide, KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarından Prof. Dr. Sonay Çevik, Prof. Mansur Caferov, Prof. Yusuf Alizade, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Karadayı, Yrd. Doç. Meher Bayramoğlu, Öğr. Gör. Dr. İlkay Canan Okkalı, Öğr. Gör. Sara Fathalizadeh, Öğr. Gör. RenaYimingjiang,  Arş. Gör. Fırat Kırmızıgül, Arş. Gör. Derya Kılıç Sarıkaya,  Arş. Gör. Bilal Yazıcı,  Arş. Gör. Burcu Özyonar Çırak, Arş. Gör. Şeyma Güzelaydın Baysal, Okt. Bihter Akyol Dayı, Uzm. Pınar Hacısalihoğlu’nun eserleri sergilendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber