Trabzon’da İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alındı! Yerine ise…

Trabzon’un Maçka ilçesi Milli Eğitim Müdürü görevden alındı.

Trabzon’da İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alındı! Yerine ise…

Trabzon’da sürpriz bir gelişme yaşandı. Maçka ilçesi Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal görevden alındı. Yerine ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi müdürü Yaşar Adıgüzel atandı.

İlk tepki bağımsız meclis üyesinden

Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan gelişme sonrası ilk tepki Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın’dan geldi.

Aydın “Farklı nedenler şüphesi var” ifadelerini kullanarak “Gazi Mustafa Kemal'in; "Öğretmenler insan topluluğun en fedakar ve saygıdeğer unsularıdır." sözünün kimliğe büründüğü, Maçka'mıza önemli hizmetlerde bulunmuş, Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal'ın tayin dönemi olmadığı halde görev yerinin değiştirilmesini şaşkınlıkla öğrendik.

İlçemizde göreve geldiği günden itibaren eğitim çıtasını her geçen gün yukarı taşımış, sayısal değerlerle bunu ortaya koymuş, başarısıyla göz önüne çıkmış. Fedakarlığıyla; öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında sevgi çemberi oluşturmuş. Sadece eğitimdeki başarısıyla değil sosyal sorumluluk projeleriyle de yüzölçümü en büyük ilçemiz olan Maçka'nın en ücra köyündeki insanlara dahi temas etmiş bir bürokratın görev yerinin değiştirilmesini Maçka halkı tepkiyle karşılamıştır.

Planlı ve disiplin çalışmanın yanı sıra samimiyetiyle ve gayretiyle, tüm eğitim kadrosuyla birlikte gelecek nesillerimiz olan öğrencilere ciddi imkanlar oluşturan, başarıların en büyük pay sahibi olan Orhan Topal'ı bu şekilde rotasyonla gönderenler ilçedeki eğitimin geldiği noktayı göz ardı ederek, bu rotasyonun altında farklı nedenler olduğu şüphesini oluşturuyorlar.

İlçemizde başarılı olan, sevilen, halkın barına bastığı her bürokratın başarılarından dolayı cezalandırılır gibi gönderilmesi sabrımızı taşırmıştır. Tayin dönemi olmadığı halde ve bu kadar başarılı bir bürokratın rotasyona uğramasının altında siyasi unsurlar mı yatıyor merak ediyoruz. Maçka halkı kaymakam krizlerinden sonra, başarılı bir bürokratın daha gidişine göz yummayacaktır. Yetkililerin en kısa zamanda bu hatalı karardan dönmesini bekliyorum. “ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
39 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber