Trabzon’da ihalesi yılan hikayesine dönen otopark satıldı! İşte yeni sahibi ve ödeyeceği değer!

Trabzon’da yeni yapılan ve daha önce talibi çıkmayan tam katlı otoparkın satışı yapıldı.

Trabzon’da ihalesi yılan hikayesine dönen otopark satıldı! İşte yeni sahibi ve ödeyeceği değer!

Haber61 - haber Servisi / Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Yavuz Selim Bulvarı üzerinde bulunan 356 araçlık otopark satıldı.

İhale süreci yılan hikayesine dönen otopark ve dükkanların satışı gerçekleşti.

Daha önce defalarca ihaleye çıkan ancak taliplisi olmayan ve belediyenin kendisinin işletmeye karar verdiği tam otomatik otopark ve dükkanlar, Lider Gıda trarafından 150 Milyon 61 bin TL’ye satın alındı.

Resmi sürecin devam ettiği belirtilirken satışın kısa sürede duyurulacağı belirtildi.

DAHA ÖNCE TALİPLİSİ ÇIKMAMIŞTI

Daha önce bir kaç kez ihaleye çıkan Tam otomatik katlı otopark ve üzerinde bulunan dükkanlar için talipli çıkmamış, Büyükşehir belediyesi kendisi işletmeye karar vermişti. Trabzon Ulaşım Anonim Şirketi (TULAŞ) tarafından işletilmeye başlanan. Tam otomatik özelliğiyle Türkiye’de 5.’si Trabzon’da açılan otoparkta vatandaşlara birçok kolaylık da sunuyordu. Teslim edilen araçlar çıkışa hazır halde bekletilirken, aracın plakası kaydedildiği için bilet kaybolsa bile plaka verilerek araç çağrılabiliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tam otomatik katlı otopark ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada “Şehir merkezindeki otopark sorununu çözmek adına yoğun gayret gösteriyoruz. Hizmete açılan ve Meydan bölgesindeki otopark sorununu büyük oranda çözüme kavuşturacak olan tam otomatik katlı otopark, Büyükşehir Belediyemize bağlı TULAŞ şirketimiz tarafından işletilecek. Yine bilindiği üzere yıkılan eski öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu’nun olduğu alanı şu anda geçici otopark olarak kullanmaktayız. O alanın altında büyük bir otopark yapmak da hedeflerimiz arasında. Tarihi belediye binamızın hemen yanında yeni otopark inşaatımız da tüm hızıyla devam ediyor. Son düzenleme ile oraya Çömlekçi Mahallemizden de giriş ve çıkış veriyoruz. Böylece Meydan’a gelmek isteyen vatandaşlarımız şehir trafiğine hiç girmeden buradan Meydan’a ulaşabilecekler. İskenderpaşa Mahallemizdeki otopark da tamamlandığında, şehir merkezindeki otopark sorunumuzu çok büyük oranda çözmüş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber