Trabzon’da iğrenç iddia! 13 yaşındaki kız çocuğuna kedi bahanesi ile taciz

Trabzon’da bir kişi 13 yaşındaki kız çocuğunu kedi sevme bahanesi ile evine çağırıp taciz ettiği iddia edildi.

Trabzon’da iğrenç iddia! 13 yaşındaki kız çocuğuna kedi bahanesi ile taciz

Trabzon’da bir kişinin 13 yaşındaki kız çocuğunu kedi sevme bahanesi ile evine çağırıp taciz ettiği iddia edildi. Çocuğun olayı babaannesine anlatması ile ortaya çıkan olay sonrasında aile şahıstan şikayetçi olurken şahıs iddiaları reddetti. Tutuklanan şahıs daha sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Çocuğun ailesi karara itiraz etti.

Olay Akçaabat İlçesinde meydana geldi. Mahkeme tutanaklarına göre 7. Sınıf öğrencisi 13 Yaşındaki E.S. öğlen saatlerinde komşuları E.B.’ye alışveriş yapmak için markete gitti. Bu sırada Balkonda oturan S.Ü.’ye evde beslediği kedisini sordu ve S.Ü.’nün daveti üzerine kediyi sevmek için evine gitti. 
E.S.’nin ifadesine göre, S.Ü.’nün eşinin evde olmadığını farkederek kediyi sevip evden ayrılmak istedi. Bu sırada S.Ü., E.S.’nin kıyafetinin içinden vücuduna dokunup dudağından öptü. E.S., çıkmak istediğini belirtip evden ayrıldı. E.S. evden çıktıktan sonra markete gitti ve aldıklarını teslim edip evine gitti. Gece uyumak için yan apartmanda oturan babaannesine giden E.S., yaşadıklarını babaannesi A.S.’ye anlattı. Ertesi gün E.S.’nin babası K.S. konuşmak istediği S.Ü, ile tartışma yaşadı. Daha sonra ise S.Ü’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine S.Ü. gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.

İDDİALARI REDDETTİ

Olaydan 3 ay sonra 8 Temmuz 2021 tarihinde, Trabzon 1. Ağır Ceza mahkemesinde ilk duruşma görüldü.

S.Ü., çocuğun olay günü evine gelmediğini söyleyerek taciz iddialarını reddetti. 

Tutanaklara yansıyan ifadesinde S.Ü., “Daha öncesinden çocuklara kapının önünde gürültü yaptıkları için kızmıştım. Belki bu yüzden bana husumet beslemiş olabilirler. Namazında niyazında biriyim. Mağdurun babasına 400 TL borç vermiştim. Bu parayı alamadım. Ne Pazar günü, ne de ondan önce mağdura yönelik iddia edilen söz konusu eylemleri gerçekleştirmedim” diyerek kendini savundu.

DAHA ÖNCE DE YAPTI

Olayla ilgili ifadesi alınan 13 yaşındaki E.S., S.Ü. tarafından daha önce de kendisine apartman içerisinde arkadaşlarıyla oyun oynarken ve daha önceki bir tarihte şahsın evindeyken tacize uğradığını öne sürdü. 

E.S. ifadesinde, “Eşi evdedir düşüncesiyle gittim ve orada olmadığını gördüm. Daha önceki davranışları aklıma gelerek tedirgin oldum. Evden çıkmak istediğim sırada elini omzuma attı ve kıyafetlerimin içinden dokunmaya başladı. Çenemi tutup dudaklarımdan öptü, bu sırada sakalları battı. ‘Gitmek istiyorum’ dedim ve evden çıktım. Sanık beni her gördüğünde kıyafetlerim üzerinden dokunmak şeklinde davranışları oluyordu. İlk defa, son gün yaşanan olayda dudağımdan öptü. Onların evinde ve binada bir kez daha bana dokunması olmuştu. Daha önceki dokunmalarına ‘belki seviyordur’ anlamı yüklemiştim” dedi.

SERBEST BIRAKILDI

İlk duruşma sonunda S.Ü, adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. E.S.’nin ailesi ise karara itiraz ederek şahsın tutuklu yargılanmasını istedi.

“YILLARDIR GÖRÜŞTÜĞÜM KOMŞUM”

Konu ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulunan anne K.S., olayı gerçekleştiren şahsın yıllardır görüştüğü komşusu olduğunu belirterek, “04.04.2021 tarihinde benim 13 yaşındaki kızım yılladır görüşmüş olduğum komşumun eşi tarafından tacize uğruyor. Aynı gün para veriyoruz, siparişleri almak için komşumla beraber ve çocuk evden çıkıyor. Şahısla kayınvalidem aynı binada oturuyorlar. Şahıs giriş katta, kayın validem ikinci katta oturuyor. Babaannesi parkta oturuyor, “ondan dondurma parası alacağım ve markete gideceğim” diyerek gidiyor. Markete gidecek iki yol var. Arka yolda köpekler olduğu için şahsın evinin önünden geçerek markete gidiyor. Bu yıllardır girip çıktığım komşum. Kızımla konuşuyor “naber nasılsın” gibi. Kızımla konuşmadan 10 dakika önce eşi evden ayrılıyor. Kamera kayıtlarında var. Şahıs evinde kedi bakıyor. “Gelip kediyi sevebilirsin diyor” kızımda yıllardır görüştüğümüz için korkmadan ve eşinin evde olduğunu düşünerek gidiyor. Eve girince kızıma tacizde bulunuyor. Belden yukarısına dokunuyor, dudaklarından öpüyor. Kızım o korkuyla evden çıkarak markete gidiyor.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA BÖYLE TACİZLERİN CEZASI 3 AY OLMAMALI

S.Ü.’nün 3 ay tutuklu kalarak serbest bırakılmasına isyan eden K.S., “sesimizi duyurmak için sosyal medyadan videolar yayınladım. Ama çok verim alamadık. Şahıs bir gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanıyor ve 3 ay sonra denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılıyor. Çocuklarımıza böyle tacizlerin cezası 3 ay olmamalı. Biz buna isyan ediyoruz. 10. Ayda tekrar mahkememiz var. Bu kişi neden tutuklu yargılanmıyor. Bütün deliller, kamera kayıtları, her şey elimizde sabitken neden böyle oluyor. Kızım şahsın evine giriyor, 2 dakika 10 saniye sonra arkasına bakarak panikle çıkıyor. Bina dışında kamera var. Kızım dışarı çıktığında yüzünü siliyor, saçını düzeltiyor. Pedegog ifadesi sonrasında Pedegog hanımefendi raporunda “yüzünde kanamasız lezyonlar” vardır diye raporuna yazdı. Sakalları batmış. Çocuk ifadesinde söylüyor. Yüzü kızarıyor. “Bende neden yüzün kızardı” diye sorduğumda, kızım duyulur, babam bir şey yapar diye korktuğu için “koştum ondan oldu” dedi.  Daha sonradan söyledi “beni öptü, sakalları batınca yüzüm kızardı” diye” şeklinde konuştu.

KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Kızının cıvıl cıvıl bir çocuk olduğunu ancak olaydan sonra sessizleştiğini sözlerine ekleyen K.S., “Kızımın psikolojisi bozuldu, evden çıkmıyor. Cıvıl cıvıl bir çocuktu şimdi sessiz sakin. Çok kitap okumayı severdi artık sevmiyor. LGS sınavları var hiç umurunda değil. İfadesinde “Diğer çocuklara yaptığım gidi yaptım diyor”, hakim soruyor “diğer çocuklara ne yaptın”, “sırtını sıvazladım, saçını okşadım, kötü niyetim yoktur” diyor. İyi düşünelim; öyle bir zaman geldik ki kimsenin çocuğunun saçının teline dokunamazsın. Nasıl bunu söylersin. Kan bağın yok. Kan bağın olsa bile aile içinde çocuklara dikkatli yaklaşılıyor” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber