Trabzon'da Hasta ve Yaşlılara Şefkat Eli

Belediyenin Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 11 kişilik evde bakım hizmetleri ekibi kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan, yardıma muhtaç, yatalak, engelli ve hastaları tespit ederek onlara hizmet veriyor. Belediye şu anda

Trabzon'da Hasta ve Yaşlılara Şefkat Eli

Belediyenin Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 11 kişilik evde bakım hizmetleri ekibi kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan, yardıma muhtaç, yatalak, engelli ve hastaları tespit ederek onlara hizmet veriyor. Belediye şu anda 111 ailenin yemek ve temizlik gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak kendi evlerinde onlara hizmet veriyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan ailelere günlük hizmet verilirken diğer ailelere haftalık hizmetler veriliyor. Ekipler ailelerin evlerine giderek günlük temizliklerinin yanı sıra, yemek vb. ihtiyaçlarını da karşılıyor.

YAŞLILARIMIZI VE HASTALARIMIZI YALNIZ BIRAKMIYORUZ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç nüfus içinde gittikçe oranları artan yaşlıların, hastaların ve engellilerin evde bakım hizmetlerini sosyal belediyecilik ilkesi gereği yerine getirdiklerini belirterek, bu şekilde kimsesi olmayan ve yardıma muhtaç insanların hem duasını aldıklarını hem de onları kimseye muhtaç etmediklerini söyledi.
Yaşlılara ve hastalara hizmet etmenin dini bir vecibe olduğunu ve kültürümüzde de önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Ortahisar Belediyesi olarak imkânlarımız ölçüsünde oluşturduğumuz ekiplerle 111’in üzerinde aileye evde bakım hizmeti veriyoruz.

Kaynaklarımız arttıkça hizmet verdiğimiz personelin sayısını ve hizmet verdiğimiz aile sayısını da artıracağız. İŞKUR'da bu hizmetleri yürütürken bize personel desteği veriyor, bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Görevli personel ailelerin istediği yemekleri yapıyor ve bütün ihtiyaçlarını yerine getiriyor. Aileler bu durumdan son derece memnun kalıyor. Bu şekilde hizmet verdiğimiz birkaç aileyi ziyaret etmiştim. Onların durumunu gördükten sonra gerçekten ne kadar büyük bir iş yaptığımızı bir kez daha görmüştüm. Bu hizmetlerimizden dolayı ne kadar memnun kaldıkları her hallerinden belliydi. Bize çok teşekkür ediyorlardı. Bizim için önemli olan yaşlılarımızın hayır duasını alabilmektir. Belediye olarak yaşlılarımıza ve hastalara ne kadar çok hizmet verirsek kendimizi o kadar mutlu ve huzurlu hissedeceğiz. Amacımız yaşlılarımızın ve hastalarımızın hayır duasını alarak onlara hiçbir zaman yalnız olmadıklarını, devletimizin ve belediyemizin şefkat elinin her zaman yanlarında olduğunu göstermektir." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler