Trabzon’da harita kırmızıdan yeşile dönüyor

Hayat Eve Sığar uygulamasında Trabzon’daki 1 aylık risk tablosundaki değişim yüzleri güldürdü.

Trabzon’da harita kırmızıdan yeşile dönüyor

Türkiye’yi etkisi altına alan ve Trabzon’da da etkisini güçlü bir şekilde hissettiren koronavirüs salgını ile alakalı güzel haberler geliyor.

Aralık ayı başından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Trabzon’da vaka sayılarının yüzde 50 oranında arttığı ve yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 75 olduğunu açıklaması tedirginlik yaratmıştı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Trabzon’da tedbirler artırılmış, hatta yurt genelinde sokağa çıkma yasakları başlamıştı.

Trabzon Sağlık il Müdürü Hakan Usta’da 4 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada "Yoğun bakıma giren hastalarda yüzde 60 entübe oranında vakamız var. Oran az değil. Bunun bir çok etkenleri var. Gecikmiş vakalar var. Temaslının gizlenmesi sıkışınca gelinmesi, tedavinin eksik olması gecikmesi sonucunda yoğun bakım ve entübastyon sürecinin oluşması. En çok buna dikkat edilmeli. Sayılara baktığımızda her gün 1-2 entübe vakamız artmakta. Yoğun bakıma girenler de 15 ve üzerinde her gün artmakta. Yine hastanelere 70-80 yeni hasta her gün yatmakta. Bunlar ürkütücü rakamlar. Vefat sayımız da belli bir oranda her gün devam ediyor. Halkımızın tedbir alması lazım. Sayılarsa derdimiz, sayılar çok fazla. Belli bir sınıra geldik o sınırı aşmamak hepimizin yararına.” İfadelerini kullanmıştı.

Alınan tedbirlerin ardından geçen bir hafta sonrasında, 7 Aralık’ta yeni bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Trabzon’da vaka artışının kısmen kontrol altına alındığını açıklaması yüreklere su serpmişti.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise 26 Aralık tarihinde Haber61’e yaptığı özel açıklamada Trabzon’daki koronavirüs salgınındaki son durumu “Yaklaşık 3 hafta önce Trabzon için Sağlık Bakanlığımızın da paylaştığı tehlike çanlarının çaldığı bir süreci yaşamıştık. Belediye Başkanımız ve İl sağlık müdürümüzle yaptığımız bir toplantı vardı. Sağlık Bakanımızın alınmasını istediği bir takım ilave tedbirler vardı. Filyasyon ekibimizi artırdık. İlave araç desteği aldık. Vatandaşlarımıza yapılan uyarıların da karşılık bulmasıyla iki hafta içerisinde Trabzon’daki vaka sayısında ciddi bir düşüş gözlemliyoruz. Vatandaşımız da biraz daha dikkat ederse, yılbaşından sonra iyice minimize edilmiş, normal yaşama geçecek bir süreci biz de temenni ediyoruz. “ sözleriyle anlatmıştı.

Yapılan tüm açıklamalar ışığında, Hayat eve Sığar uygulamasında da Trabzon’daki değişim net bir şekilde görüldü.

Aralık ayı başında kırmızı ağırlıkta olan kentin yeşile döndüğü görüldü. Bu görüntüler alınan önlemlerin etkini gösterdiği şeklinde yorumlandı.

Haber61 - Haber Serisi  / Okan Çıtlak

Trabzon’da harita kırmızıdan yeşile dönüyor

Trabzon’da harita kırmızıdan yeşile dönüyor

Trabzon’da harita kırmızıdan yeşile dönüyor

Trabzon’da harita kırmızıdan yeşile dönüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber