Trabzon’da Güney Çevre Yolu ihalesi 2022’de

Başkan Zorluoğlu Güney Çevre Yolunun ilk etap ihalesini 2022’de yapmak istediklerini söyledi.

Trabzon’da Güney Çevre Yolu ihalesi 2022’de

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ekim ayı meclis toplantısına katıldı.

Zorluoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nun gündeme getirdiği bazı konularla ilgili görüşlerini de paylaştı. 

Trabzon'da bilinen ismiyle Güney Çevre Yolu'nun, Samsun'dan Sarp'a kadar güneyden geçen otoban ve o mahiyette bir yolun varlığının tüm Karadeniz Bölgesi için çok ehemmiyetli olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, şunları söyledi: 

"Ordu'da özellikle güney geçişleri kısmı tamamlandı. Ünye'ye doğru devam ediyor. Ancak şehrimize geldiğimizde, Akçaabat'tan itibaren bilhassa yaz aylarında çok yoğun bir trafik olduğunu ve mevcut sahil yolunun bu trafiği çok kaldıramadığını gördük. Bu konuda arzumuz, bütünleşik, kesintisiz Samsun – Sarp Otoyoludur. Ancak bunun bir bütün olarak yapılma durumunun biraz zaman alacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma Bakanımızla yaptığımız istişareler neticesinde Akçaabat'ın batısından, Akyazı'yı geçecek şekilde yani Karşıyaka Mahallesine kadar gelecek şekilde Güney Çevre Yolu ilk etap çalışmasını proje şeklinde başlattık. Şu anda bir proje firması, Akçaabat'ın batısından, Darıca'nın biraz daha ilerisinden Karşıyaka Mahallemize kadar bu projelendirmeyi gerçekleştiriyor. Hedefimiz 2022 yılının ilk aylarında bu projeyi tamamlayıp, 2022 yılı içinde ihalesini gerçekleştirebilmek."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber