Trabzon'da gündem elektrik faturası

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör bugün gerçekleştirdiği basın toplasında Trabzonlu'nun derdi olmaya başlayan elektrik faturalarını gündeme taşıdı. Kullanım bedelinin çok üzerinde gelen faturaların durumunu dile getiren Güngör

Trabzon'da gündem elektrik faturası

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör bugün gerçekleştirdiği basın toplasında Trabzonlu'nun derdi olmaya başlayan elektrik faturalarını gündeme taşıdı.

Kullanım bedelinin çok üzerinde gelen faturaların durumunu dile getiren Güngör "Çoruh Elektrik A.Ş.  yaptığı fatura uygulamaları ile açıkça cebimizdeki paramızı, emeğimizi çalmaktadır. " dedi.

fatura-001.jpg

Faturalardaki aşırı bedelleri örnekle açıklayan Güngör bir faturayı paylaşarak " Sizlere örneği sunulan faturada görüldüğü gibi 143,15 TL. lik elektrik kullanım bedeline,  271,09 TL. lik bir fatura kesilmiştir. Faturada elektrik kullanımı hangi tarifeye göredir bu belli değildir.

Faturaya, ne olduğu bilinmeyen kesintiler ve dağıtım bedelleri adı altında tam 75,00 TL. ilave edildiği görülmektedir. KDV ve diğer ilaveler de yapıldığında, fatura tutarı 271,08 TL. olmaktadır. Kısaca kullanılmış olan elektrik bedeline, yaklaşık % 90 oranında vergi ve ilave giderler gelmektedir. Bu uygulamalar bir soygun, bir vurgun dönemi uygulamasıdır. Bu uygulamaları yapanlar kadar, buna göz yumanlar da aynı ölçüde sorumludur. Yukarıdaki uygulamalar ve soygun düzeninin sürdürülmesi halinde, her platformda konuyu gündemde  tutup yapılanların hesabını soracağız. " ifadelerini kullandı.

Güngör ayrıca "Ekmek zamları, doğal gaza zam, trafik sigortalarına gerekliliği nedendir bilinmeyen zamlar yaşanılan bütün olumsuzluklar yanında ekonomik yönden de halkımızı sıkıntıya sokan bir sürecin önümüzde olduğunun göstergesidir. Hükümet, eski tas eski hamam . Asgari ücrete işveren üzerinden yaptığı artışın nerede ise iki katını bu kaos ortamında geri alarak milletimiz ile adeta dalga geçmektedir. Dahası da gelecektir, emin olun.  Biz bu yaşanılan sürece bu kentten ve bütün ülkede müdahil olmaya devam edeceğiz. Yapılacak saldırılara da aynı şekilde cevap vereceğimizin de bilinmesini isteriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber