Trabzon’da Gümrükçüoğlu – Pekşen kapışması!

HABER61 / DETAY HABER Trabzon’da içme suyuna dair son dönemde CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen önemli iddialarda bulunarak sağlıklı olmadığı yönünde eleştirilerde bulunmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından bu iddialar

Trabzon’da Gümrükçüoğlu – Pekşen kapışması!

HABER61 / DETAY HABER

Trabzon’da içme suyuna dair son dönemde CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen önemli iddialarda bulunarak sağlıklı olmadığı yönünde eleştirilerde bulunmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından bu iddialar kesin bir dille yalanlanmıştı.

“GEL VATANDAŞA SORALIM,GERÇEK KARAKAYA’DA”

halukpeksen-001.jpg

Ancak bugün karşılıklı atışmalar yeniden gündeme oturdu. CHP’li Pekşen bugün yaptığı yazılı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na çağrıda bulunarak “Trabzonlu vatandaşlarımıza bir soralım, suyun rengi, kokusu nasıl, suyu rahatlıkla musluktan içebiliyorlar mı?” ifadelerini kullandı. Belediyenin tavrına klasik bir AKP siyaseti diyen Pekşen “Sayın Başkan madem içme suyunda hiçbir sorun yok birlikte numune alarak tahlil yapılmasından neden kaçıyorsun. Yüreğin yetiyorsa sular yerinde hodri meydan. İki kâğıt parçasıyla gerçekleri gizleyemezsin. Gerçek Karakaya'da... Git Karakaya suyunu kullanan mahalle halkına bir sor bakalım bu su içilebiliyor mu? Halkın karşısına geçip yüzleşme cesaretin yoksa masa başından pehlivan tefrikaları sallamakla gerçekleri ört bas edemezsin. Atasu Barajının etrafındaki konutların atıkları nereye akıyor? Hadi benimle oraya gelmeye cesaretin yok, gazeteci arkadaşları al götür onlara gerçeği anlat. Lakırdı ve pehlivan tefrikasıyla gerçekleri örtbas edemezsin. Cesaretin varsa gel bir de seninle Uzungöl’e gidelim. Adliye kapılarında süründürdüğün Uzungöl halkıyla da bir yüzleş. Hazır pehlivan tefrikasına başlamışken denize boşaltılan zehirli çöp suyu konusunda da bir açıklama yapın da Trabzon halkı senin maharetlerini öğrensin. Cesaretin ve yüreğin varsa dilediğin yerde Halkın ya da basının karşısına çıkalım ve şu Trabzon'u bir konuşalım. İster televizyonda ister Gazeteciler Cemiyetinde nerede istiyorsan orada..! Şu Trabzon'daki akifer kaynakları hakkında gerçeği kamuoyuyla paylaşmaya cesaretin var mı? Varsa yüreğin gel şu perişan ettiğin Trabzon'u halkın karşısına çıkıp bir konuşalım.” Diyerek adeta meydan okudu.

"CEVABA LÜZUM DUYMUYORUZ"Pekşen’in bu sert sözlerine Gümrükçüoğlu cephesinden cevap gecikmedi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada “Artık cevap vermeyi lüzumsuz görüyoruz” denilerek bu iddiaların asılsız olduğuna vurgu yapıldı. Yapılan açıklamada “CHP Trabzon Milletvekili Sayın Haluk Pekşen’in son 5 gün içerisinde kamuoyunu meşgul ettiği Trabzon’un içme suyuyla ilgili olarak yaptığı asılsız iddialara gerek TİSKİ’nin kendi laboratuarında, gerek Sağlık Bakanlığı’nın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuarında ve gerekse Samsun’da bulunan Hıffızsıhha Bölge Müdürlüğü laboratuarında yasaların emrettiği şekilde muntazam olarak  yapılan tahlil sonuçlarıyla birlikte cevap verilmiş olmasına rağmen bu konuda ve fikir uçuşması ile ilgisiz hususlarda hiçbir şey bilmeden ve belgelerini kurumlardan talep edip öğrenmek zahmetine katlanmadan söylenmeye devam ettiği görülmektedir. Artık bu konuda kendisine cevap vermeyi lüzumsuz görüyoruz.”ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan açıklamanın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nden konu ile ilgili belgede yayınlandı.

İşte o belge;

belge-002.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler