Trabzon'da gezmek için araba çaldılar hemde 3 tane

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yaşları 18 yaşından küçük çocukların araba serüveni polis merkezinde bitti. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Perşembe günü Trabzon’un Ortahisar İlçesi Değirmendere Mahallesinden 155 telefonlarına çalıntı araba ihb

Trabzon'da gezmek için araba çaldılar hemde 3 tane

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yaşları 18 yaşından küçük çocukların araba serüveni polis merkezinde bitti.

Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Perşembe günü Trabzon’un Ortahisar İlçesi Değirmendere Mahallesinden 155 telefonlarına çalıntı araba ihbarı geldi. İhbar üzerine olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro ekipleri sevk edildi.

İLK ARABAYI ÇALDILAR

Bölgede yapılan tespitlerde Tofaş marka aracın çalındığı tespit edildi. Güvenlik Kamera görüntülerinden tespit edilen 3 çocuğun peşine polis ekipleri düştü. Bu soruşturma sürerken bir ihbar daha geldi. Olay yerine giden ekipler; burada da yine aynı marka ve model aracın çalındığını tespit etti. Olay yerinde yapılan tespitlerde olayın faillerini yine aynı çocuklar olduğu öğrenildi.

AYNI MODEL 2 ARAÇ DAHA ÇALDILAR

Ekipler; olaylar ile alakalı soruşturmasını devam ettirken 155 telefonuna bir ihbar daha geldi. Bu sefer ki ihbar da yine bir araba çalındığı yönündeydi. Yapılan çalışmada bu araçları çalan kişilerin yine bu 3 kafadar çocuk olduğu belirlendi. Bir süre sonra çocuklar Ortahisar İlçesi Çömlekçi semtinde son çaldıkları araç ile yakayı ele verdi. Gözaltına alınan çocuklar İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesine getirildi.

GEZMEK İÇİN ARAÇLARI ALDIK

Burada polis gözetiminde tutulan R.S, L.T ve Y.U, isimli ve yaşları 18’den küçük çocuklar çaldıkları araçları bıraktıkları yerleri ekiplere söyledi. Vermiş oldukları ifadelerinde ise “Arabaların benzinleri bittiği için bıraktık ve başka arabaları aldık gezdik” kelimelerine yer verdi.

Çocukların parmak izleri tespitinde ise; Kalkınma Mahallesi ve Fatih Mahallesinde iki araçtan bir miktar para ile 8 adet piyasa değeri yüksek cep telefonu çalındığı tespit edildi.

SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Yine aynı kafadarların yaşamış oldukları Değirmendere Mahallesinde bulunan bir depoya önceden çaldıkları 3 adet motosikleti gizledikleri öğrenildi. Depoya baskın düzenleyen ekipler motosikletleri alarak sahiplerine verdi.

Çocukların Trabzon Çocuk Şube tarafından “Hırsızlık” suçlarından savcılığa sevk edildiği öğrenildi. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber