Trabzon'da gazete manşetleri "Karadeniz, Taka, Kuzey Ekspres, Sonnokta, Günebakış Gazetesi "

Trabzon yerel basınında bulunan Karadeniz, Günebakış, Taka ve Kuzey Ekspres gazetelerinin ön ve arka manşetlerinde neler var? İşte detaylar...

Trabzon'da gazete manşetleri  "Karadeniz, Taka, Kuzey Ekspres, Sonnokta, Günebakış Gazetesi "
Karadeniz Gazetesi – Ön Sayfa – 21.11.2017

BU HASTANE DOKUZ DOĞURTUR

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune kampüsünde açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi vatandaşları isyan ettirdi.

Halk, "Kadın Doğum servisinin bulunduğu bir hastanenin kampüsüne açılan bu servis insanın psikolojisini bozar" diyerek tepki gösterdi

ZARAR VEREBİLİRLER

Endişelerini dile getiren vatandaşlar ise, "Bu servis ilimiz için çok gerekliydi ancak bunu buraya yapmaları çok yanlış. Çünkü burada tedavi görenlerin çoğu alkol ya da uyuşturucu bağımlısı. Aniden kriz geçiren bir hasta güvenlikleri aşarak yanındaki servise geçebilir ve telafisi olmayan zararlar verebilir" ifadelerini kullandılar.
Karadeniz Gazetesi



 İKİ SERVİS YAN YANA

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Hızırbey Mahallesinde bulunan ve uzun yıllar kapatılacak diye gündemde bulunan Numune Kampüsü Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet vermeye başladı. Kadın Doğum'un yanı sıra çeşitli branşlarda da hizmet veren hastanenin kampüsünde bir de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.

SİYASI BASKI MI VAR?

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları bölümü ile Ruh Sağlığı Merkezi'nin aynı kampüs içinde olması vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı. Bazı yetkililerin de bu duruma karşı çıktığı, ileride doğabilecek sorunların anlatılmaya çalışıldığı ancak siyasi baskılar sonucunda iki servisin de Numune kampüsünde hizmet vermesine karar verildiği bildirildi.

Karadeniz Gazetesi
 
Karadeniz Gazetesi – Spor Sayfası -  21.11.2017

Bu Tablo Hep Yaşansın

GÜZEL TABLO

Trabzonspor'da Osmanlıspor karşısında alınan galibiyetin sevinci sürüyor. Milli aranın ardından lige güzel bir dönüş yapan Karadeniz ekibinde moraller adeta tavan yaptı. İki kez geriye düştüğü maçta yenilgiyi kabullenmeyen ve 90 dakika galibiyet için elinden geleni yaparak istediğini alan Bordo-Mavili takım, "İşte özlenen Trabzon" yorumlarını yaptırdı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve öğrencileri alkışı alırken son dakikada gelen golle kulübedeki sevinç ise fotoğraftaki tabloyu ortaya çıkardı.

UMUT SAÇTILAR
İstek ve arzunun arttığı Trabzonspor'da tüm futbolcuların birbirine sarılarak galibiyetin keyfini çıkarması büyük beğeni topladı. Trabzonspor kimliğine yakışır bir mücadele örneği gösteren oyuncular camiaya umut saçtı. Bordo-Mavili takımın teknik direktörü Rıza Çalımbay da "Osmanlıspor maçı artık geride kaldı. Şimdi önümüzdeki Sivasspor maçına konsantre olacağız. İlk yarıda kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. İlk sınavı başarıyla geçtik. Ama buna takılıp kalmayacağız" dedi.

Taka Gazetesi 
 
Taka Gazetesi  - Ön Sayfa manşet – 21.11.2017

AKÇAABAT'TA YAŞANAN SOBA ZEHİRLENMESİNDE BİR AİLE YOK OLUYORDU 4 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Özellikle kış aylarında yüzlerce kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybediyordu.

Önceki akşam Trabzon'un Akçaabat ilçesi Doğanköy Mahallesi'nde yaşayan Alaaddin Aşık'ın eşi ve çocukları sobadan sızan gazla zehirlendiler. Çağırılan ambulansla Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aşık ailesi burada tedavi altına alındı. Kaşüstü Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aşık ailesinin fertlerinin durumu iyiye gidiyor

TEDBİRLİ OLMALIYIZ

Yetkililer havaların soğuması ve özellikle lodosun etkili olduğu günlerde vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyor. Vatandaşlara soba seçiminden yakma biçimlerine, baca temizliğine kadar alması gereken önlemlere uymaları konusunda uyarılar yapılıyor.+

Taka Gazetesi 

Taka Gazetesi – Spor Sayfası – 21.11.2017

BURAK YILMAZ TRABZONSPOR'U SIRTLAMAYA DEVAM EDİYOR

İYİKİ KRAL VAR

HER TAKIMA LAZIM

Sakatlığının ardından 29 gün sonra formasına kavuşan Burak Yılmaz, Trabzonspor'u sırtlamaya devam ediyor. Osmanlıspor maçında attığı iki golle takımını ipten alan isimlerin başında gelen Burak Yılmaz gol sayısını 9'a yükseltti. Burak yılmaz bu sezon bordo - mavili takımda bu sezon 12 maçın 9'unda forma giydi. sakatlığı nedeniyle Göztepe, Galatasaray ve Kayserispor maçlarında forma giyemeyen tecrübeli oyuncu, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Akhisarspor ve Yeni Malatyaspor maçlaraında rakip fileleri boş geçen golcü oyuncu 5 maçta ise rakip fileleri 9'kez havalandırdı. Burak, bordo-mavililerin elde ettiği 16 puanın 8'ine katkı sağladı.

YARIŞMADA İDDİALI

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli golcüsü olan Burak Yılmaz, Süper Lig'de sırasıyla Trabzonspor ve Galatasaray formaları altında gol krallığı sevinci yaşadı.

Kuzey Ekspres
 
Kuzey Ekspres – Ana Sayfa – 21.11.2017

Hem şube müdürlüğü, hem de lise müdürlüğü yapıyor

İKİ KOLTUĞA BİR MÜDÜR!

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu'nun hem de Trabzon Lisesi Müdürlüğü yapması şaşırtıyor

CAMİADA TARTIŞILIYOR EĞİTİM

Eğitim camiasında son dönemlerde yıldızı parlayan bir isim olan Rize'nin Pazar ilçesinden Gülsüm Memişkaptanoğlu, iki makam koltuğunu birden dolduruyor. Bir yandan 2013'ten beri Ortaöğretim Şube Müdürlüğü gibi önemli bir görevi olan Memişkaptanoğlu'nun bir yandan da köklü eğitim kurumu Trabzon Lisesi'nde bu yıl müdürlük yapmaya başlaması eğitim camiasında tartışılıyor.

EĞİTİMCİ YOK MU?  

Herbiri yoğun mesai gerektiren iki müdürlüğü birlikte sürdüren Gülsüm Memişkaptanoğlu'nun vazgeçilmez olmasını kimi eğitimciler çok çalışkan ve sosyal ilişkilerinin güçlü olmasına bağlıyor, kimi eğitimciler ise, "Bir eğitim şehri denilen Trabzon'da 130 yıllık mazisi olan Trabzon Lisesi'ne liyakat sahibi bir başka eğitimci atanamaz mıydı" diye soruyor

Kuzey Ekspres

Kuzey Ekspres – Spor Sayfası – 21.11.2017
 
Trabzonspor'un Rıza Çalımbay ile üzerine koyarak ilerleyeceğini baştan söylemiştik. Ancak saha dışında olumsuzluk olursa bunun da takıma direkt olarak yansıyacağını bir kez daha hatırlatalım. Bir takım gol yediğinde sadece kalesine ya da savunmasına bakılmaz. Takım olarak savunma yapabiliyor mu, bu da incelenir... Trabzonspor'un en büyük arızası burada ortaya çıkıyor. Burak Yılmaz'ın maç eksiği var, fiziksel yetersizliği söz konusu. Belki biri penaltıdan iki gol attı ama takımı uzun süre kendine bağladı. Topu olan Burak Yılmaz'ı aradı. Bunu savunmadan Uğur Demirok bile yaptı. Yusuf Yazıcı birçok pozisyonda kendi kişisel yeteneklerini kullanmak yerine topu her aldığında Burak Yılmaz'a ulaştırmayı denedi. Son dakikada o pozisyon olmazsa belki bugün farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Hani çekirge bir sıçrar, iki sıçrar misali gibi. Trabzonspor takımı Burak Yılmaz'ı kullanmalı ama Burak Yılmaz'a bağlı oynamamalı. Zaten Kral bu haliyle bu ağır tempoyu kaldıramaz da...

N'DOYE HER TAKIMA LAZIM

Dame N'doye, Trabzonspor'a geldiğinden beri en iyi maçını oynadı. Oyundan neden alındığını da anlamadık. Uzun süre oynamamasına rağmen gerçek bir profesyonel gibi çalıştı ve görev ne zaman verilirse çıkıp elinden geleni yaptı. Her takıma böyle bir Dame N'doye lazım.

ORTA SAHASIZ OLMAZ

Trabzonspor'un Osmanlı maçında en önemli sorunlarından biri de orta sahadan vazgeçmesiydi. Hatta Onazi çıkacaktı, son anda karar değiştirildi. Maçın ikinci devresi orta sahasız oynandı. "Rıza Hoca ile biraz daha disiplinli takım mı olur?" diye düşünürken bu tür görüntülerin ortaya çıkması kafamızı karıştırdı. Trabzonspor kazandı ama oyunu geliştirerek üç puanın sahibi olmadı. Yine eski alışkanlıklarından kurtulamadı. Bu galibiyeti yorumlarken ligin en kötü takımı olan Osmanlıspor ile oynandığını da unutmamak lazım.

DEVRE ARASI AYIKLAMA YAPILMALI

Sezon başında alınan yüksek maliyetli oyunculardan sadece Burak Yılmaz'ın oynadığını düşünürsek devre arasında ciddi manada ayıklama yapılmalı. Başta Sosa, Hubocan, Volkan Şen gibi isimler gönderilmeli. Bu kadroya bir değil, iki iyi stoper alınmalı.

Günebakış Gazetesi
 
Günebakış Gazetesi – Spor Sayfası – 21.11.2017

26 hafta sonra 4 gol

Trabzon Osmanlı'ya patladı

Trabzonspor, Osmanlıspor'a patladı. Osmanlıspor'u sahasında 4-3'le geçen Trabzonspor, 26 haftanın ardından ligde 4 gol bulma başarısı gösterdi. Bordo-mavililer 26 hafta önce Medical Park Stadı'ndaki ilk maçında Gaziantepspor'la karşılaşmış ve o maçı 4-0 kazanmıştı. Öte yandan Trabzonspor, farklı bir istatistiğe daha imza attı. Bu sezon ligde 3 maçta 7'şer gol atılırken, bu 3 karşılaşmada Trabzon'da oynandı. (Alanyaspor 3-4, Akhisarspor 16, Osmanlıspor 4-3) Zirvede yaşanan puan kayıplarının ardından her şey değişti

Lig yeni başlıyor

Süper Lig'de tüm dengeler değişti ve tüm gözler ilk yarıda kalan 5 maça çevrildi. Ligde sıkıntılı günler geçiren ve zirve yarışında geride kalan Trabzonspor, son 3 haftada aldığı 7 puan ve rakiplerinin puan kaybetmesiyle birlikte zirve adına tekrar umutlandı. Lider Galatasaray'ın 10 puan gerisinde olsa da 22 puanla 3. ve 4. sırayı paylaşan Beşiktaş ve Kayserispor'la arasında 6 puan bulunan bordo-mavililer, kalan 5 haftada kazanarak ilk devreyi üst sıralarda tamamlayıp, 2. devrede yarışa ortak olmanın planlarını yapıyor.

Sivasspor startı

iki kez geriye düştüğü Osmanlıspor karşılaşmasında müthiş bir mücadele ve azim örneği sergileyerek sahadan galibiyetle ayrılan Trabzonspor'da, haftaya oynanacak olan Sivasspor mesaisi başlıyor. Zorlu karşılaşmanın ardından 1 gün izin veren bordo-mavililer, akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla Sivas maçının startını verecek.
Günebakış Gazetesi
Günebakış Gazetesi – Ön Sayfa – 21.11.2017

KATARDAN UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR

Riyad'dan sonra DOHA'dan da Trabzon'a direk hava taşımacılığı için mutabakata varıldı

UÇAK SEFERLERİ BASLIYOR

Trabzon 5 Vilayetin İçinde

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar'la hava taşımacılığı konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, "İstanbul ile birlikte,Trabzon, Adana, Bodrum ve Antalya'ya da hava taşımacılığı yapılması için mutabakata vardık, o da başlayacak" dedi. Havacılık sektöründe THY ve KATAR Hava Yolları'nın marka olduğunu kaydeden Bakan Arslan şimdilik sadece İstanbul ile birlikte 5 vilayete izin verdiklerini kaydetti. Katar Trabzon'a Uçacak KATAR Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Jassim Ahmet Al Sulaiti ise iki ülke arasındaki ticaretin kolaylaştırılması ve çeşitlendirilmesinin kendiler açısından memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Sulaiti, "KATAR Hava Yolları ayrıca Türkiye'den 5 şehir daha uçuş için izin almış bulunmaktayız. Bugün özellikle elektronik ticaret meselesini açmış bulunuyoruz. Çok mutluyum ki bunu başlatıyoruz ve ilk kez de Katar'la Türkiye arasında olacak olgu bu." diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler