Trabzon’da fiyatlar arttı! İşte resmi rakamlar

TUİK’in yayınladığı rakamlara göre Trabzon’da fiyatlar yüzde 12 arttı.

Trabzon’da fiyatlar arttı! İşte resmi rakamlar

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Trabzon’da yıllık bazda tüketici fiyatları yüzde 12 arttı.

Trabzon ile Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane’de Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,95 artış yaşanırken geçen yıla göre artış 12,08 oldu.

Türkiye genelinde ise; Ağustosta yıllık bazda tüketici fiyatlarının en fazla arttığı bölge yüzde 13,39 ile "Şanlıurfa, Diyarbakır" olurken, en düşük artış yüzde 9,25 ile "Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan" bölgesinde gerçekleşti

Türkiye'de ağustosta yıllık bazda tüketici fiyatlarının en fazla arttığı bölge, yüzde 13,39 ile "Şanlıurfa, Diyarbakır" olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustosta İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. düzeyde bulunan 26 bölge içinde, aylık bazda en yüksek artış ise yüzde 1,25 ile "Kayseri, Sivas, Yozgat"da oldu.

12 aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 12,57 ile "Balıkesir, Çanakkale" bölgesinde gerçekleşti.

Yıllık bazda en yüksek artış yüzde 13,39 ile "Şanlıurfa, Diyarbakır" bölgesinde gözlenirken, bu bölgeyi yüzde 12,72 ile "Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova" ve yüzde 12,68 ile "Balıkesir, Çanakkale" izledi.

En düşük fiyat artışı ise yüzde 9,25 ile "Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan" bölgesinde hesaplandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber