Trabzon’da facia son anda önlendi! 5 çocuk kurtarıldı!

Trabzon’un Yomra ilçesinde bugün 5 otizmli çocuk boğulma tehlikesi geçirdi.

Trabzon’da facia son anda önlendi! 5 çocuk kurtarıldı!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü mahallesinde bulunan Villakent sitesinde bugün büyük bir faciadan dönüldü. Site içerisinde bir villada faaliyet gösteren Otizm derneğinden 5 çocuk, eğitimcileri ile birlikte denize girdiler. Ancak çocuklar değişik yerlere savrulunca boğulma tehlikesi atlattılar. Çevrede bulunanlar tarafından 1 çocuk tekneyle diğerleri ise vatandaşlar tarafından yüzerek kurtarıldığı görüldü.

Son anda kurtarılan 5 çocuktan biri olan 6 yaşındaki Kayra’ya suni teneffüs ile ilk yardım müdahalesi yapıldıktan sonra Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı ve durumunun kritik olduğu ancak hasatanede yapılan müdahalelerin ardından hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçlar da anında olay yerine gelerek müdahalede bulundular.

Boğulma tehlikesi geçiren diğer 4 çocuğun isimlerinin, Taha, Berat, Furkan T.(22) ve Alperen(17) olduğu ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Trabzon’da facia son anda önlendi! 5 çocuk kurtarıldı!


VATANDAŞLAR KURTARDI YOKSA ÖLECEKTİLER

Villakent Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmak Haber61'e yaptığı açıklamada "Çocuklar kontrolsüz bir şekilde denize girmiş. Allah'tan tekne gelip dışardan birini aldılar. Diğerleri de buradaki vatandaşlar sayesinde kurtarıldı. Yoksa ölecektiler çocuklar." dedi.

Çakmak Otizm Derneği ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bir vatandaştan daire kiralamışlar burada faaliyet yapıyorlar. Ama masıl yapıyorlar bilmiyoruz. Site olarak biz şikayetçi olduk. Polisi ve herkesi bilgilendirdik ama faaliyetlerine devam ediyorlar. Kontrol olmadığını düşünüyorum. Bir açığı yakalamışlar öyle devam ediyorlar diye düşünnüyorum. İki eğitici varmış ama 5 çocuğa 2 eğitici ne yapacak. Bunlar otizmli çocuklar daha kontrollü olmaları ve bu şekilde denize girmeleri gerekiyordu. Biz yasal olarak başvurularımızı yaptık ama hiç bir şey yapılmadı. Bunlar ne adı altında bunu yapıyorlar bilmiyorum ama kimse müdahale edemiyor. Site içinde bağışmalar çağırmalar oluyor. Tabi bu çocuklar otizmli çocuklar, onlara bişey dediğimiz yok ama insanlara rahatsızlık veriyorlar. Kontrol altına alınması gerektiğini düşündüğüm için başvurularımızı yaptık." ifadelerini kullandı.

Trabzon’da facia son anda önlendi! 5 çocuk kurtarıldı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber