Trabzon’da engelli fuarı açıldı

Trabzon’da Engelli Dernekleri ve Kuruluşlarının el emeği ürünlerinin sergileneceği fuar açıldı.

Trabzon’da engelli fuarı açıldı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Dolayısıyla Trabzon Valiliği önderliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen; Engelli Kuruluşların ve Engelli Derneklerinin faaliyetlerinin tanıtılacağı el emeği ürünlerinin sergileneceği Engelli Fuarı açıldı.
 

Açılış Programında konuşan il Müdürü Sayın Ahmet Kurt, “Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü olarak 1 yıl içerisinde 9 bin 902 kişrye evde bakım hizmeti,3 bin 600 kişiye engelli kartı hizmeti veriyoruz.3 bin 740 kişide engelli maaşı almaktadır. 12 bin kişi evde bakım ve engelli maaşı için müraacat etmiş ancak şartları uygun olmadığı için aylık destek programına dahil edilmiştir. Bu rakamları toparladığımızda Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü olarak Trabzon’da yaşayan 32 bin yaşlımız, sosyal refah devleti anlayışına yönelik devletimizin hizmetlerinden yararlan maktadırlar. Elbette ki istihdam konusunda, eğitim konusunda eksiklerimiz vardır ama onları da diğer kurumlanınız ile paydaş şekilde gidermeye devam ediyoruz. Öte Yandan Meslek elemanlarımızın rehberlik hizmetleri ile engellilerimizin eğitim seviyesini yükseltmek ana hedeflerimizden birisidir. Engellilerimizin sağlık hizmetlerinden yararlanma konusunda Sağlık Bakanlığımızın hizmetleri her geçen gün artıyor. Engellilerimizi mutlu etmek onların sanatlarından fikirlerinden yararlanmak hepimizin ortak görevidir. Asıl engelin beyinde üretmemek olduğunu ifade ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle 10 -16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyor saygılarımı sunuyorum" dedi.

Açılış Programında konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Necmettin Yalın Alp, "10-16 Mayıs haftasında kutladığımız, çeşitli etkinliklerle gündeme getirdiğimi, Engelliler Haftasının bir aşamasını bugün burada gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşa maktayız. Gerekli istatistik bilgileri ve çalışmaları il müdürümüz ile birlikte istişare ettik. Valiliğimizin de bu çalışmaların yürütülmesinde, icra edilmesinde çok büyük emekleri vardır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve müesseselerimiz ile birlikte engellilerimizin hizmetindeyiz. Onlara hayatın her alanında destek olmak için hazır ve nazır olduğumuzu bilmelerini isteriz. Engelli vatandaşlarımızın üretkenliklerini takdirle karşılıyor, emeği geçenleri kutluyor. Bu anlamlı haftalarını kutluyorum” dedi.

Program Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi tarafından hazırlanan gösteriyle son buldu.

Trabzon’da engelli fuarı açıldı

Trabzon’da engelli fuarı açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber